Zaterdagmiddagmuziek met Evert van de Veen en Leon Koppelman in Nijkerk

Zaterdagmiddagmuziek met Evert van de Veen en Leon Koppelman in NijkerkZaterdagmiddag 10 februari 2024 is er Zaterdagmiddagmuziek met Evert van de Veen en Leon Koppelman met een mooi programma met veel afwisselende muziek in de Fontein te Nijkerk.

Aanvang en toegang zaterdagmiddagmuziek met Evert van de Veen

Het concert van Zaterdagmiddagmuziek met Evert van de Veen begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is € 10,00 per persoon en tot en met 15 jaar is de toegang gratis. Na afloop is er gelegenheid om wat te drinken en na te praten.

Het belooft weer een mooie muziek uur te worden.

Jong en oud is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de zaterdagmiddagmuziek in de Fontein op de Dominee Kuyperstraat 2 te Nijkerk.

Medewerkenden zaterdagmiddagmuziek met Evert van de Veen

Tijdens de zaterdagmiddagmuziek met Evert van de Veen zal hij het orgel bespelen. Leon Koppelman bespeelt de panfluit.

Zij gaan er alles aan doen om alle mogelijkheden van het orgel en de combinatie met de panfluit te laten horen. Ook zal Evert het orgel in al zijn verscheidenheid als solo instrument laten klinken.

Over Evert van de Veen

Evert van de Veen ontving zijn eerste orgellessen van zijn oom Evert van de Kamp. Hierna kreeg hij les van John Propitius in de Oude kerk te Barneveld die hem voorbereidde op een studie  aan het Conservatorium.

Vervolgens studeerde Evert het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen aan het Utrechts conservatorium. Het bijvak piano studeerde hij bij Ans Verbeek.

Lespraktijk en kerkorganist

Evert heeft een uitgebreide lespraktijk van orgel en pianoleerlingen.

Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk in zijn woonplaats Voorthuizen en aan de Hervormde kerk (PKN) te Putten waar hij o.a. het Bätz orgel in de Oude kerk bespeelt.
Het spelen van kerkdiensten, in het bijzonder de begeleiding van de samenzang, beschouwt hij als het mooiste aspect van zijn vak.

Dirigent en concerten

Als dirigent is hij werkzaam bij koren in Putten, Staphorst, Ederveen, Elspeet en Doorn.

Evert geeft jaarlijks vele orgelconcerten in Nederland
Maar ook in het buitenland is hij geen onbekende. Zo gaf hij concerten in Duitsland, Hongarije, België en Australië.

Over Leon Koppelman

Leon Koppelman begon op 11-jarige leeftijd zijn panfluitstudie bij Gerard Rijken van Olst aan de muziekschool te Almelo.

Op 17-jarige leeftijd behaalde hij zijn D-diploma cum laude, waarna hij verder studeerde bij Gerard Rijken van Olst en de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Ook volgde hij lessen bij Matthijs Koene, hoofdvakdocent panfluit aan het Conservatorium van Amsterdam.

Panfluiten

Leon bespeelt diverse panfluiten, waarvan de sopraan-altpanfluit de meest gehanteerde panfluit is. Deze panfluit kenmerkt zich door een goede hanteerbaarheid en is daardoor het meest geschikt voor snellere muziekstukken. De andere panfluiten zijn groter en hebben een lager bereik.

Al zijn panfluiten zijn gebouwd in Roemenië door de befaamde panfluitbouwer Ion Preda en worden gekenmerkt door een warme, krachtige en heldere klank. Leon verleent regelmatig zijn medewerking aan concerten met koren en met andere instrumentalisten.

Opnames en docent

Daarnaast heeft hij verschillende cd’s op zijn naam staan en werkt hij regelmatig mee aan koor- en live cd-opnames. Naast zijn baan (in de bouw en installatie branche) heeft Leon een muzieklespraktijk in Vriezenveen.