Arjan Breukhoven presenteert iets bijzonders: de Muziek-USB

Arjan Breukhoven presenteert iets bijzonders de Muziek-USBDe jaren dat bij ieder concert vele cd’s werden verkocht is geschiedenis. In vele nieuwe auto’s en in vele huiskamers ontbreekt het aan een cd-speler, terwijl menig kast vol staat met glimmende schijfjes. Zelfs een nieuw pc heeft niet meer standaard een cd/dvd-speler. De cd lijkt uit het beeld te raken. Neemt het streamen via streamingsdiensten die taak over? Arjan Breukhoven komt met iets origineels een Muziek-USB.

Als cadeau

De Rotterdamse musicus presenteerde begin juni een tweetal Muziek-USB’s. Als ondernemend musicus hoopt hij een mooi fysiek, tastbaar product te hebben gepresenteerd. “Wat is er nou leuker om iemand voor zijn verjaardag een muziek-usb te geven zoals eerder je een cd vaak cadeau gaf? Een mooi doosje er om heen, een leuk drukwerkje er in”, zo reageert Breukhoven.

Twee albums op één Muziek-USB

Op de eerste Muziek-USB staan dus twee albums: “In Concert” en “Improvisaties”. Op het album “In Concert” staan werken die hij ook op concerten speelt en niet alleen orgelwerken, ook die staan er op, zoals twee gave werken van Guilmant, maar Arjan Breukhoven staat ook bekend om de transcripties, en daar staan ook enkele pareltjes op de cd Muziek-USB zoals bijvoorbeeld Frühlingsrauschen, de Minutenwals en de virtuoze Dance of the Comedians. Het andere album staat vol met improvisaties in verschillende stijlen.

Waar voor je geld

Er zit veel meer schrijfruimte op een USB dan op de CD. Bij de CD ben je in 85 minuten toch wel klaar, dan is de CD vol. Een groot voordeel aan de Muziek-USB is dat je veel meer zogenaamde data kan laden. Op de Muziek-USB’s van Arjan Breukhoven krijg je twee albums op één USB. Dus echt waar voor je geld! Het is zelf zo dat er ruimte over is op de Muziek-USB waardoor je zelfs meer kan laden dan dat er al op staat.

Cadeauwens

“Ik heb dit dan wel gelanceerd, maar ik zou het zo leuk vinden als meerdere musici de Muziek-USB gaan omarmen, dat labels hier ook iets in zien. Het zou toch mooi zijn als oude tijden herleven: het geven van een muzikaal cadeautje in de vorm van de Muziek-USB.”

Meer informatie over de USB en over de aanschaf kan worden gevonden op https://www.arjanbreukhoven.nl/webshop/usb