Musici Joost van Belzen uit Schelluinen

Welkom op deze pagina met informatie over Joost van Belzen

Onder het kopje Biografie kunt u meer over Joost van Belzen lezen en onder de kopjes video's en foto's vindt u een duidelijke impressie

Regelmatig geeft Joost van Belzen op zaterdagavond met Duo 4 handen een live concert. Voor meer informatie en de live-uitzendingen kunt u kijken op: www.4handen.nlJoost van Belzen

Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren


Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen


Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap


Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.

Als je niet graag doet wat je doet, en niet doet wat je wél graag doet, dan heb je wanklank boven muziek verkozen.

Wilt u nader kennismaken met Joost van Belzen, of heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar het onderstaande e-mailadres en wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

E-mailadres: info@joostvanbelzen.nl

Of kijk voor meer informatie op de website: www.joostvanbelzen.nl