Sionskerk van Terschuur met psalmen in passietijd

Sionskerk Terschuur met psalmen in passietijdOp vrijdag 16 maart 2018 wordt een orgelconcert gehouden in de Sionskerk van Terschuur met psalmen in passietijd.

Aanvang en toegang concert in de Sionskerk van Terschuur

De aanvang van het concert in de Sionskerk van Terschuur is 20:00 uur. De toegang is gratis. Er zal na afloop een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Er zullen tijdens dit concert fraaie bewerking worden gespeeld zoals een bewerking van psalm 22.  Evert van de Veen hoopt tijdens dit concert het orgel te bespelen. Ook zal er tijdens deze avond samenzang zijn.

U bent van harte welkom in de Sionskerk op de Hoevenlakenseweg 110 in Terschuur.

Over Evert van de Veen

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. In het begin van de jaren 70 werd het orgel van de plaatselijke gereformeerde kerk opgeknapt en uitgebreid. Een belangrijke wijziging daarbij was het verplaatsen van de speeltafel van de zijkant van het orgel naar de begane grond. Zo kon men de verrichtingen van de organist ook visueel waarnemen. Dat maakte grote indruk op de jonge Evert. Zo is bij hem dus eigenlijk de liefde voor het orgel ontstaan.

Orgel

Hij volgde orgellessen bijJ ohn Propitius. Hiermee werd hij voorbereid voor een orgelstudie aan het conservatorium in Utrecht. Evert van de Veen werd organist in Voorthuizen.

Aan het conservatorium studeerde hij bij de bekende orgelpedagoog Theo Teunissen. Bij hem heeft hij zich bekwaamd in alle aspecten van het orgelspel.  Evert sloot zijn conservatoriumstudie af met een examenconcert in de Utrechtse Pieterskerk

Orgeldocent en orgelconcerten

Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Na verloop van tijd echter is het accent meer komen te liggen op het geven van orgelconcerten in Nederland en buitenland. Naast concertorganist is hij ook een veelgevraagd  koorbegeleider. Hij speelt de zondagse erediensten in de gereformeerde kerk van Voorthuizen en de hervormde PKN gemeente in Putten. Het orgel in de Voorthuizense kerk is in 1998 vervangen door een prachtig mechanisch instrument van ‘Hendriksen en Reitsma’ met 25 stemmen.

Koordirigent

Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent.

Evert van de Veen is dirigent van de volgende koren. Christelijk Gereformeerde Gemengde.zangvereniging “Wijdt Hem Uw Kunst” uit Harderwijk. Christelijk. Interkerkelijk Mannenkoor ‘Fontanus’ uit Putten. Christelijk gemengd koor Immanuel uit Bennekom. Reformatorisch gemengd koor ‘Cantilena’ uit Staphorst en van Interkerkelijk gemengd koor Maranatha uit Doorn.