Wilhelminakerk Ridderkerk-Slikkerveer paaszangavond

Wilhelminakerk Ridderkerk-Slikkerveer paasconcertOp vrijdagavond 23 maart 2018 wordt in de Wilhelminakerk van Ridderkerk-Slikkerveer een paaszangavond gehouden.

Aanvang en toegang concert Wilhelminakerk

Het concert in de Wilhelminakerk begint om 19:30 uur. De toegang tot deze zangavond is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de Tentweek.

U bent van harte welkom in de Wilhelminakerk op de Bourgondischelaan 1 in Ridderkerk.

Medewerkenden

Aan dit concert in de Wilheliminakerk van Ridderkerk-Slikkerveer wordt medewerking verleend door Mannenkoor Tehillim en het Korendijks Mannenkoor onder leiding van Lennert Knops. Jan Peter Teeuw bespeelt het orgel. De piano wordt bespeelt door Lennert Knops en Corné van de Giessen bespeelt de panfluit. Dominee J.P.J Voets houdt een meditatie.

 

Over Lennert Knops

Lennert Knops (1982) uit Papendrecht kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar de Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bach tot Vierne.Van zijn orgelspel zijn een aantal solo cd’s verschenen.

Samen met zijn vrouw Maria Knops, die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd’s uitgegeven.

Bij Cees het Jonk heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij verbonden aan Mannenkoor Tehillim, Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht, Chr. Jong Mannenkoor Jubilate uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ook het Shalomkoor staat onder zijn leiding. Met dit koor worden koorreizen gemaakt, o.a. naar Israël.

Als koorbegeleider is hij verbonden aan Jong Gemengd koor Chaverim, Korendijks Mannenkoor en het Chr. kinderkoor Samuel uit Alblasserdam.

Lennert componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en voor diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op CD verschenen. Van zijn hand verschenen o.a. twee grote koorwerken; ‘Exodus’ en ‘Hij Leeft’.

Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht.

Daarnaast is hij regelmatig als koorbegeleider op orgel of piano te beluisteren en verleent hij in deze hoedanigheid zijn medewerking aan cd opnamen.