Cantate Deo geeft paasconcert in Amersfoort

Cantate Deo Amersfoort passie en pasenOp zaterdag 31 maart 2018 geeft christelijk gemengd koor Cantate Deo uit Amersfoort een Passie en Paasconcert.

Aanvang en toegang concert Cantate Deo

Het concert van Cantate Deo begint om 19:45 uur. De deuren van de kerk zijn om 19:15 uur open. De toegangsprijs van dit concert is €17,50 per persoon. In de voorverkoop betaalt u €15,00. De toegang voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis. Toegangskaarten kunt u bestellen via: www.cantatedeo.nl

U bent van harte welkom in de Sint-Joriskerk op het Hof 1 in Amersfoort.

Medewerkenden concert Cantate Deo

Aan het concert wordt medewerking verleend door het christelijk gemengd koor Cantate Deo onder leiding van Peter Eilander. Verder wordt medewerking verleend door Aart Mateboer Tenor. Bert van de Wetering als Bas-Bariton. Arjan en Edith Post op de trompet. De vleugel wordt bespeelt door Jaap Eilander. Johan van de Graaf bespeelt het orgel. De spreker is dominee M. Messemaker.

Tijdens het concert wordt onder andere Crucifixtion van John Stainer uitgevoerd.

Over het koor Cantate Deo

Het Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort geniet al vele jaren bekendheid in de wereld van de gemengde koren.

Zingt voor God

Cantate Deo betekent “Zingt voor God”. Zingen temidden van het leven van alledag, zingen tot eer van God. Dat is niet vrijblijvend, niet neutraal! Het vraagt kwaliteit, inzet en geestdrift.

Historie

Ons koor is opgericht op 6 oktober 1965. In het begin waren we vooral betrokken bij activiteiten van de Adventkerk in Amersfoort. Door de jaren heen verzelfstandigde het koor en groeide ons ledenaantal fors.Peter Eilander werd in 1980 dirigent van ons koor, waar hij tot op de dag van vandaag het stokje zwaait.
Ons koor groeide al snel uit tot een groot regionaal koor en op dit moment hebben we ca. 95 leden. Jaarlijks organiseren we verschillende concerten en/of verlenen we medewerking aan zangavonden. In de jaren ’80 en ’90 maakten we diverse tournees naar o.a. Amerika, Canada, Hongarije en Engeland. De laatste korte reizen waren in 2006 naar Parijs (40-jarig bestaan), in 2010 naar Engeland. In het voorjaar van 2016 zijn we naar Duitsland geweest (i.v.m. afsluiting 50-jarig jubileum).

Repertoire

Ons repertoire is zeer gevarieerd. Zo zingen we onder andere werken van F. Mendelssohn Bartholdy, Händel, Vierne, Maunder en Stainer. Verder worden er wekelijks en tijdens uitvoeringen psalmen, gezangen en geestelijke liederen gezongen.
Peter Eilander dirigeert ons koor met groot enthousiasme. Hij streeft naar perfectie in de zang, waarbij hij accenten legt passend bij de inhoud van het repertoire.

CD’s

Door de jaren heen zijn verschillende CD’s uitgebracht. We hebben enkele CD’s met daarop geestelijke liederen, een dubbel CD met kerstliederen en een CD met koraalcantates van de bekende organist Jan Zwart. Onze nieuwste CD is uitgegeven in 2013 en bevat opnamen van Geestelijke Liederen met bewerkingen en arrangementen van Peter Eilander.

Kijk voor meer informatie over het koor of stel een vraag via de informatiepagina op: Klik hier