Sint-Janskerk te Gouda koorconcert Christenen voor Israël

Sint-Janskerk te Gouda koorconcert Christenen voor IsraëlOp D.V. zaterdagavond 13 april 2024 wordt er in de Sint-Janskerk te Gouda een koorconcert gehouden voor Christenen voor Israël.

Aanvang en toegang koorconcert Sint-Janskerk te Gouda

De aanvang van het koorconcert in de Sint-Janskerk te Gouda is 19:30 uur. De toegang is gratis en u kunt een zitplaats reserveren via: www.peterwildeman.nl/concerten/

De opbrengst van deze avond is bestemd voor Christenen voor Israël.

Jong en oud is van harte welkom in de Sint Janskerk op Achter de Kerk 2 te Gouda.

Medewerkenden koorconcert Sint-Janskerk te Gouda

Tijdens het koorconcert in de Sint-Janskerk te Gouda wordt medewerking verleend door het Grace Choir onder leiding van Martin Zonnenberg. Daarnaast wordt er medewerking verleend door het Holands Mannenensemble onder leiding van Joost van Belzen. Peter Wildeman bespeelt het orgel en Joost van Belzen de vleugel. De soliste is Tenira Sturm en de spreker is Dominee Willem J.J. Glashouwer.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.