Nederlands Gereformeerde Kerk te Westbroek paasconcert

Nederlands Gereformeerde Kerk te Westbroek paasconcert

Update:

In verband met caronavirus is dit concert geanuleerd.

Oorspronkelijk bericht

Op d.v. vrijdagavond 27 maart 2020 wordt er een passie en paasconcert gehouden in de Nederlands Gereformeerde kerk te Westbroek.

Aanvang en toegang concert Nederlands Gereformeerde kerk

De aanvang van het concert in de Nederlands Gereformeerde kerk is 20:00 uur. De toegang tot dit concert is gratis. Er wordt bij de uitgang een collecte gehouden. Het concert staat in het teken van Passie en Pasen. Er is samenzang en zal veel worden geïmproviseerd op verzoek. Van de organist zijn live beelden te zien.

Medewerkenden concert Nederlands Gereformeerde kerk

Het orgel in de Nederlands Gereformeerde kerk wordt bespeelt door de organist Martin Mans. De fluitiste Carina Bossenbroek bespeelt de panfluit.

Over Martin Mans

Hij werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd’s. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd’s. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘Twee Klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band.

Uniek is de serie ‘Tussen jou en mij’ die Martin met zijn zoon Jos uitvoert. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.