DEV in concert in de Grote kerk te Dordrecht

DEV in concert in de Grote kerk te Dordrecht

Update:

Concert in Dordrecht op 14 maart is afgelast ivm coronavirus maatregelen.

Oorspronkelijk bericht

Op D.V. zaterdagavond 14 maart 2020  a.s. geeft het Christelijk Kamper Mannenkoor DEV in concert (Door eendracht verbonden) in de Grote kerk te Dordrecht.

DEV in concert over het concert

Tijdens dit concert, waarbij naast de bekende, veelal Nederlandstalige liederen ook minder bekende werken aan bod komen, is er ook ruimte voor liederen die samen met de aanwezigen worden gezongen. Muzikale medewerking wordt verleend door de Urker bariton Jan Loosman, violiste Chloe Elsenaar, trompettist Maurice van Dijk. Het beroemde Kam-orgel wordt bespeeld door Marco den Toom en dirigent Van der Plaats zal tevens de concertvleugel bespelen. De opening en sluiting is in handen van Ds. J.C. de Groot. Tijdens deze avond zal er een collecte gehouden worden ten bate van Mercy Ships.

Aanvang en toegang DEV in concert

De aanvang van het concert met DEV in concert is 19:30 uur. De kerk is open vanaf 18:45 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00. De toegang voor kinderen tot en met 15 jaar is gratis.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Lange Geldersekade 2 te Dordrecht.

Over de dirigent Gerwin van der Plaats

Als veelzijdig musicus dirigeert Gerwin van der Plaats repertoire dat vele stijlen bestrijkt. Van Bach tot de meest actuele (geestelijke) muziek van de twintigste eeuw..

Gerwin van der Plaats kreeg niet alleen een theoretische muziekopleiding maar volgde eveneens koordirectie bij Jaap Neuteboom. Daarnaast studeerde hij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg op orgel en piano. Al snel en jong bouwde hij aan een carrière als zelfstandig musicus. Zijn muzikale aanpak kenmerkt zich door spontaniteit, gedrevenheid, vakkundigheid en aanstekelijk enthousiasme. Hij wil de koorleden steeds nieuwsgierig houden, het verlangen geven steeds beter te willen worden, hen alles te laten geven alsof hun leven er van afhangt.

Na zijn eerste benoeming in 2005 als dirigent bij een gemengd koor in Heerde volgden niet lang daarna meerdere aanstellingen. Op dit moment staan ook Immanuel uit Harskamp, het Urker Mannenkwartet, Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen en Zingend Getuigen uit Kampen onder zijn leiding. Vanuit een uitgebreide concertpraktijk werk(t)en deze zangverenigingen mee aan verschillende cd-opnamen met een omvangrijk repertoire.

Naast zijn passie voor directie is Gerwin ook actief als begeleider van koren, ensembles, orkesten en geeft hij orgelconcerten in binnen- en buitenland.  Tevens werkt(e) hij mee aan diverse televisie, radio- en cd-opnamen.

‘Zingen is de meest directe manier van muziek maken. In de voorbereiding voor een concert is het alsof je werkt aan een gebouw. Langzaam zie je het steeds meer vorm krijgen. Tenslotte hoop je dat het in de muzikale uitvoering de harten zal raken en zal leiden tot het groot maken van God. Dat zie ik als de mooiste kant van mijn vak!’

Naast de voldoening van het kerkorgelspel beleeft Gerwin veel plezier aan het bespelen van theaterorgels.