Concert van La Confiance met muziek uit de Duitse Romantiek

Concert van La Confiance met muziek uit de Duitse RomantiekOp zaterdagavond 25 mei 2019 om 19.30 uur vindt in de St. Antoniuskerk te Dordrecht het jaarlijkse concert van Vrouwenkoor La Confiance plaats met de titel “Blicket auf!”

Goethe schreef het al aan het einde van zijn ‘Faust’: ‘Blicket auf zum Retterblick’. Het is het verlangen naar het hogere, onbereikbare, dat zo bepalend is geweest voor de Romantiek. Ook in de wondermooie Messe in Es opus 155 van Josef Gabriel Rheinberger – een hoogtepunt binnen het repertoire voor vrouwenkoor uit de Duitse Romantiek – is deze ‘Sehnsucht’, die blik gericht op het hogere, steeds voelbaar. Rondom dit meesterwerk hoort u verder een programma dat hier op aansluit, maar ook prachtig contrasteert. In werk van de Nederlanders Jan Mul, Mathieu Geelen en Eric Koevoets is op een heel andere manier hetzelfde diepe verlangen aanwezig. Van Eric Koevoets gaat een nieuwe compositie in première: Laudate Dominum voor vrouwenkoor, viool en orgel.

Medewerkenden Concert La Confiance

Het geheel van het concert La Confiance staat onder leiding van dirigent Eric Koevoets.  Verder werken mee: Gerrit Christiaan de Gier (orgel) en, in Dordrecht zeer bekend, Alisa van Dijk (viool). De samenwerking met Alisa van Dijk is een primeur voor La Confiance. Gerrit Christiaan de Gier heeft La Confiance in 2017 al in twee concerten begeleid op orgel.

 

Programma Concert La Confiance

Na twee gregoriaanse gezangen wordt een motet van de Italiaanse componist Orlando di Lasso (1532-1594) en werk van Nederlandse componisten uitgevoerd. Uit de Duitse Romantiek staat van Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901) o.a. geprogrammeerd de Messe in Es op. 155 en Abendlied op. 150 voor viool en orgel. De musici zullen tevens solowerken laten horen. Kortom, u kunt van een gevarieerd programma genieten.

Aanvang en toegang concert La Confiance

Het concert van La Confiance op 25 mei 2019 vindt plaats in de St. Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45 te Dordrecht, schuin tegenover het Centraal Station. Het vangt aan om 19.30 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur.

Toegangsprijs voor volwassenen is €  18,00 aan de deur. Als u een vrijwilligerspas heeft of lid bent van CJP betaalt u € 13,00.