Ouderkerk psalmzangavond met Bovenstemgroep Katwijk

Ouderkerk psalmzangavond met bovenstemgroep KatwijkOp zaterdagavond 22 juni 2019 wordt er een psalmzangavond gehouden in Ouderkerk aan de IJssel met Bovenstemgroep Katwijk

Aanvang en toegang concert Ouderkerk

De aanvang van het concert in Ouderkerk is om 19:30 uur. De deuren van de kerk gaan om 18:45 uur open. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting MAF.

U bent van harte welkom in de Hersteld Hervormde Gemeente op de Abelenlaan 41 in Ouderkerk aan de IJssel.

Medewerkenden concert Ouderkerk

Tijdens het concert in Ouderkerk wordt er medewerking verleend door Bovenstemgroep Katwijk. De organist André Nieuwkoop bespeelt het orgel. De opening en meditatie wordt verzorgt door Dominee B. Reinders

Over Andre Nieuwkoop

André Nieuwkoop werd in 1990 te Werkendam geboren.

Op jeugdige leeftijd bleek al zijn muzikale aanleg en interesse. Als klein jongetje keek hij in kerken met ontzag naar die grote orgels. Thuis met oefenen en goed luisteren heeft hij zich de kunst van het orgelspelen aangeleerd. Met af en toe wat orgellessen op advies van verschillende mensen zocht André Nieuwkoop toch zelf zijn eigen weg in orgelland met een geheel eigen stijl.

De inspiratie om te improviseren komen spontaan naar voren in zijn liefde en interesse voor de orgels. Sinds 2016 is André Nieuwkoop organist bij de Gereformeerde Gemeente in Aalburg. Na een jaar in de binnenvaart zit André Nieuwkoop inmiddels weer bij Koninklijke Marine.

De Psalmzangavonden blijft hij combineren met zijn werk bij de Koninklijke Marine. Deze avonden worden vanuit het hele land, maar ook van daarbuiten door jong en oud bezocht. Diverse CD’s en solo CD’s zijn er inmiddels verschenen. De wens van André Nieuwkoop is dat het orgelspel en de samenzang mag leiden tot eeuwige zegen.

Over Bovenstemgroep Katwijk

Al enkele jaren hadden enkele gemeenteleden van de Hersteld Hervormde Gemeente van Katwijk het idee om een psalmzangavond te organiseren. De aankoop en verbouw van de Triumfatorkerk gaf de aanleiding om dit idee uit te werken. Uiteindelijk is dit een psalmzangavond met bovenstem geworden.

Vanaf maart 2013 zijn we begonnen met het oefenen van de bovenstem. Tweewekelijks komen we op woensdagavond bij elkaar in Kerkgebouw ‘De Fontein’. Met zo’n 50 enthousiaste zangers uit verschillende kerken oefenen we de bovenstem en tegenstem.