Koorconcert voor Hospice de Samaritaan in Zaltbommel

Koorconcert voor Hospice de Samaritaan in ZaltbommelOp D.V. zaterdagavond 15 juni 2024 wordt er een koorconcert voor Hospice de Samaritaan in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel gehouden.

Aanvang en toegang koorconcert voor Hospice de Samaritaan

De aanvang van het koorconcert voor Hospice de Samaritaan is 20:00 uur. De toegangsprijs voor een volwassene is € 10,00 per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegangsprijs € 5,00 per kind. Een gezinskaart kost € 15,00. U kunt de toegangskaarten bestellen via: https://www.koopjekaartje.nl/events?id=240.

Voor meer informatie over het concert, een donatie of livestream gaat u naar: www.muziekvoorelkaar.nl/zaltbommel240615. De opbrengst van dit concert is bestemd voor Hospice de Samaritaan in de Bommelerwaard. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek voor elkaar.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit concert voor Hospice de Samaritaan in de Sint Maartenskerk op het Kerkplein 1 te Zaltbommel.

Medewerkenden koorconcert voor Hospice de Samaritaan

Tijdens het koorconcert voor Hospice de Samaritaan wordt medewerking verleend door Christelijk gemengd koor Glorify uit Meppel onder leiding van Jaap Kramer. Verder wordt er medewerking verleend door de Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk. Jaap Kramer is ook solist. Het orgel wordt bespeelt door Marco den Toom, de vleugel door Jan Lenselink en de trompet door Maurice van Dijk.

Over Maurice van Dijk

Maurice van Dijk is in 1977 geboren te Kampen. De grondbeginselen van het trompet spelen leerde hij van musicus Leo Torn en Jan Karel. In IJsselmuiden, aan de andere kant van de brug, speelde hij samen met zijn vader en broer bij ‘drumfanfare Oranje’ o.l.v. Jan Karel en Harry van Bruggen. Samen met zijn broer speelde hij jaarlijks op tal van concoursen en belandde dan ook in de landelijke finales, met succes. Maurice studeerde trompet aan het conservatorium in Zwolle en voltooide met groot succes de tweede fase aan de Messiaen Academie. Zijn docenten aldaar waren Jos Verspagen & Susan van Opstal. 


Docent

Tijdens het volgen van masterclasses op het conservatorium bij o.a. Roger Webster (UK) en Allen Vizzutti (VS) gaf Maurice zelf al les aan getalenteerde leerlingen. De toenmalige koperdocent vroeg hem dan ook een masterclass te geven binnen hetzelfde conservatorium. Verder woonde hij lessen en masterclasses bij.

Sinds zijn afstuderen is hij klein koperdocent aan de muziekschool in te Kampen geweest. In januari 2010 is Maurice zijn eigen lespraktijk begonnen. Destijds is hij begonnen met ongeveer dertig leerlingen. Inmiddels is het leerlingaantal opgelopen tot maar liefst vijfenzestig leerlingen per week. 

Begin 2011 behaalde Maurice zijn minor muziekeducatie aan het conservatorium in Zwolle. Dit is een diploma specifiek gericht op lessen binnen de basisschool. 

Concerten

Maurice geeft regelmatig concerten in samenwerking met andere bekende musici zoals Jorrit Woudt, Harm Hoeve, Minne Veldman en André van Vliet. Ook speelt hij op aanvraag solistisch op concerten, bruiloften, jubilea en begrafenissen. 

Orkestervaring

In zijn beginjaren als uitvoerend musicus verleende Maurice medewerking aan het Mulder Consort  en remplaceerde hij bij diverse beroepsorkesten.

Muziekboeken

Maurice van Dijk heeft vanuit zijn ervaring als klein koperdocent en uitvoerend musicus de vraag gekregen mee te werken aan methodisch speelmateriaal. Deze vraag leidde tot het samenstellen van twee speelboeken: “Spirit in Brass” en “Classic in Brass”. Samen met Frank Glaser bracht Maurice nog twee methodische speelboeken uit in Nederland en Duitsland, met de titel ‘De Methode van de 21ste eeuw’.