Jubileumconcert Korenvereniging Oefening & Stichting

Jubileumconcert Korenvereniging Oefening & StichtingOp D.V. zaterdagavond 13 april 2024 wordt er een jubileumconcert gehouden van Chr. Korenvereniging Oefening & Stichting in de Dorpskerk van Ouderkerk aan de IJssel.

Over het jubileumconcert Chr. Korenvereniging Oefening & Stichting

Aangezien Christelijke Korenvereniging Oefening & Stichting op 24 februari dit jaar precies een eeuw bestaat. En dat wordt gevierd met een feestelijk jubileumconcert.

Over het oratorium door Chr. Korenvereniging Oefening & Stichting

Het grote koor van de Chr. korenvereniging Oefening & Stichting zal het oratorium ‘Totdat Hij komt’ van J.P. Teeuw ten gehore brengen.

In dit oratorium zit een duidelijke opbouw: het bezingt de heilsfeiten  en het loopt uit op de verwachting van de wederkomst van Christus. Het muzikale hoofdthema is het lied ‘Kroon Hem met gouden kroon’ en het geheel wordt met elkaar verbonden door het lezen van Bijbelteksten door een lector.

Medewerkenden Chr. Korenverening Oefening & Stichting

Tijdens het jubileumconcert van Chr. Korenvereniging Oefening & Stichting wordt begeleiding verzorgt door een instrumentaal ensemble onder leiding van Alisa van Dijk. Verder werken mee: Adriaan Hoek, orgel en Martien van der Zwan, piano. Het kamerkoor van de vereniging, Pro Musica, zal deze avond ook van zich te laten horen door a capella een aantal liederen te zingen.

De algehele leiding is in handen van de dirigent van beide koren: Cees van der Slik.

Aanvang en toegang Chr. Korenvereniging Oefening & Stichting

Het concert met Chr. Korenvereniging Oefenen & Stichting begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, al zal er wel een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Na afloop van het concert is er voor iedereen (en oud-leden in het bijzonder) gelegenheid koorleden en dirigent onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten en dit heuglijke feit mee te vieren in het naast de kerk gelegen verenigingsgebouw ‘Berea’. Van harte uitgenodigd!

Jong en oud is van harte welkom bij dit jubileumconcert van Chr. Korenvereniging Oefenen & Stichting in de Dorpskerk op de Kalverstraat 1 in Ouderkerk aan den IJssel.