Mannenkoor Elim geeft oranjezangavond in Goes

Mannenkoor Elim geeft oranjezangavond in GoesOp D.V. zaterdagavond 27 april 2024 geeft Mannenkoor Elim een oranjezangavond in de Grote kerk te Goes.

Aanvang en toegang oranjezangavond Mannenkoor Elim

De aanvang van de oranjezangavond met Mannenkoor Elim is 19:00 uur. Vanaf 18:45 uur zal er gestart worden met de samenzang van Vaderlandse liederen. De deuren van de kerk gaan om 18:00 uur open. De toegangsprijs is € 5,00 voor een volwassene of € 2,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. De betaling is aan de kerk en kan contant of met een QR-code. Bij de uitgang is er verkoop van cd’s.

Jong en oud is van harte welkom tijdens de oranjezangavond met Mannenkoor Elim in de Grote of Maria Magdalenakerk op de Singelstraat 21 te Goes.

Medewerkenden oranjezangavond Mannenkoor Elim

Tijdens de oranjezangavond wordt medewerking verleend door Mannenkoor Elim onder leiding van Joost van Belzen. De organist is Cees van der Hart. Daarnaast wordt er medewerking verleend door het Groot Zeeuws Jongerenkoor onder leiding van Peter Wildeman. Peter Wildeman zal ook de vleugel bespelen. Frank en Jens Zuidijk bespelen de trompet. De opening en de sluiting tijdens deze avond wordt gehouden door Dominee A. E. Brijder.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Begeleider

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt.