Concert met Sweelinck Kamerkoor in de Grote kerk te Epe

Concert met Sweelinck Kamerkoor in de Grote kerk te EpeOp D.V. zaterdagavond 13 april 2024 wordt er een concert met Sweelinck Kamerkoor in de Grote kerk te Epe gehouden.

Over het concert met Sweelinck Kamerkoor

Het concert met Sweelinck kamerkoor is een concert dat in het teken staat van ‘Engelse koormuziek uit de renaissance’. In het programma kunt u ervaren hoe de prachtige Engelse koormuziek zich gedurende de renaissance heeft ontwikkeld. Diverse bekende, maar ook minder bekende componisten, zoals Tallis, Byrd en Weelkes komen hierbij aan bod.

Medewerkenden concert met Sweelinck Kamerkoor

Tijdens het concert met Sweelinck Kamerkoor wat staat onder kundige leiding van Marjon van der Linden wordt er daarnaast nog medewerking verleend door Gerben Budding op het orgel en celliste Elske Tinbergen.

Aanvang en toegang concert met Sweelink Kamerkoor

De aanvang van het concert met Sweelink Kamerkoor is om 20:00 uur. In de voorverkoop kosten de toegangskaarten voor volwassenen € 12,50 en voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar € 6,00 per persoon. U kunt kaarten in de voorverkoop bestellen via: https://www.sweelinck-kamerkoor.nl/concerten/. Ook zijn er kaarten aan de deur van de kerk te koop, de toegangskaarten voor volwassenen kosten dan € 14,00 en voor jongeren € 7,50 per persoon.

Jong en oud is van harte welkom tijdens het concert met Sweelink Kamerkoor in de Grote kerk op de Beekstraat 1A te Epe.

Over het Sweelink Kamerkoor

Het Sweelinck Kamerkoor begon ruim 25 jaar geleden als een vriendenkoortje op de redactie van het Reformatorisch Dagblad. Inmiddels is het uitgegroeid tot een enthousiast kamerkoor. Het los-vaste verenigingsverband heeft plaatsgemaakt voor een koor met statuten, dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het aantal leden is in de loop der jaren gestaag gegroeid. Het koor begon met ongeveer 15 leden en heeft er nu 32.

Concerten en repetities

Gaf het koor in de beginjaren hooguit één keer per jaar een concert, nu wordt standaard twee keer per jaar een overwegend nieuw repertoire ten gehore gebracht.

Wat niet veranderde, is het enthousiasme waarmee we zingen, zowel tijdens de repetities, als tijdens de uitvoeringen. Wat ook gebleven is, is de liefde voor klassieke koormuziek, bij voorkeur uit de periode van de barok. Soms maken we een uitstapje naar wat modernere muziek, vaak ook houden we het bij klassiek. Al ruim 25 jaar probeert het Sweelinck Kamerkoor bij te dragen aan het levend houden van de protestants-christelijke koortraditie. We kiezen bij voorkeur voor stukken, waarbij de muziek de tekst onderstreept. En voor teksten met een geestelijke inhoud, gebaseerd op het Woord van God, de Bijbel.

Naam van het koor

Als naam voor het koor is destijds gekozen voor Sweelinck, één van de weinige grote Nederlandse componisten van kerkmuziek. Tijdens de meeste concerten zingen we dan ook één van de vele fraaie, door hem bewerkte psalmen.