Henske Bakker speelt panfluit in de Trinitatiskapel

Henske Bakker speelt panfluit in de Trinitatiskapel

 

 

 

Update

In verband met het caronavirus is dit concert geanuleerd.

Oorspronkelijk bericht

Henske Bakker (panfluit) met het Roemeense ensemble onder leiding van Mihai Scarlat op zaterdag 14 maart 2019 in de Tinitatiskapel van Dordrecht.

Over het concert met Henske Bakker

Het Roemeense ensemble komt naar Dordrecht! Elke week repeteert het (semi-)professionele ensemble in Den Haag. Ze spelen overwegend Roemeense muziek, maar soms wordt er een uitstapje naar een buurland gemaakt, zoals Hongarije of Slowakije. De muziek is soms melancholisch (bijvoorbeeld een doina), maar kan ook opzwepend van aard zijn (een snelle sirba o.i.d.).
Er zijn diverse instrumenten vertegenwoordigd: de Roemeense cymbaal en panfluit, viool, altviool, cello, gitaar, piano en de accordeon. Ook zal de zang niet ontbreken.

Iedereen is van harte welkom om de Roemeense muziek met ons mee te beleven!

Aanvang en toegang concert Henske Bakker

De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.
Het concert vind plaats om 15:30 in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 20 te Dordrecht.

Over Henske Bakker

Henske Bakker (1987) Bachelor of Music, juni 2011 Op jonge leeftijd begon ze al met muzikale activiteiten, zoals blokfluitspelen, orgelspelen en zingen op verschillende zangkoren. Toen ze elf was, kocht ze haar eerste panfluit en op 12-jarige leeftijd ging ze op les bij Gerard Rijken van Olst aan de muziekschool Quintus in IJsselmuiden en Kampen. Na de HAVO besloot Henske naar het conservatorium in Zwolle te gaan. Daar heeft ze Docent Muziek gestudeerd met bijvak panfluit bij Liselotte Rokyta-Fennema.

Na drie jaar vervolgde ze haar panfluitstudie door hoofdvak panfluit te gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ze bij Matthijs Koene. Naast lessen van Matthijs heeft ze lessen gevolgd bij de blokfluitisten Jorge Isaac en Paul Leenhouts. In juni 2011 heeft ze haar Bachelor of Music gehaald. Daarnaast heeft Henske deelgenomen aan diverse masterclasses bij Nicolae Pirvu, Radu Rechifor, Vasile Raducu en Michel Tirabosco. Ook speelt Henske in een Roemeens ensemble o.l.v. Mihai Scarlat. Henske is diverse malen naar Roemenië geweest om daar het land met haar kunst en cultuur te ontdekken en eigenlijk heeft ze haar hart verloren…
Henske heeft in oktober/november een reis gemaakt naar Moldavië om daar les te mogen krijgen van de panfluitgrootmeesters Vasile Iovu, Boris Rudenco, Ion Neguru, Stefan Neguru en Andrei Druta (Musical director van Panacademic).