Kamerkoor Vocaliber Zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk

Kamerkoor Vocaliber Zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te NijkerkUpdate:

Dit concert is geannuleerd in verband met het caronavirus.

Oorspronkelijk bericht

Zaterdagmiddag 14 maart 2020 is er weer een concert, dit keer met het Kamerkoor Vocaliber onder leiding van dirigent Richard Vos. Zij worden begeleid door Cees-Willem van Vliet (uit Amersfoort) op het orgel.

Over het concert met Kamerkoor Vocaliber

Zij zullen tijdens het concert  met Kamerkoor Vocaliber muziek uit verschillende periodes ten gehore brengen van Franz Liszt (1811-1886) Via Crucis Die 14 Stationen des Kreuzweges, Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Aus tiefer Noth schrei’ ich zu dir; op. 23 Nr. 1 (psalm 130), Johann Michael Bach (1648-1694) Nun hab ich überwunden en Das Blut Jesu Christi en van Vic Nees (1936-2013) De profundis clamavi (psalm 130 : 1, 2).

Aanvang en toegang Kamerkoor Vocaliber

Het concert met Kamerkoor Vocaliber in de kerk aan de dominee Kuypersstraat 2 begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.
Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.

U bent van harte welkom om te genieten tijdens dit concert.

Over Kamerkoor Vocaliber

Kamerkoor Vocaliber uit Huizen is in februari 2011 in de huiskamer van dirigent Richard Vos van start gegaan met een klein groepje enthousiaste zangers. Er werd gelijk begonnen met een serieus werk, een dubbelkorige Nederlandse Matteüs Passie, gecomponeerd door Richard. Deze is in april 2011 uitgevoerd met de Cantorij uit Baarn, tevens onder leiding van Richard.

Vocaliber richt zich hoofdzakelijk op de concertpraktijk. Het koor wil een zo breed mogelijk en uitdagend repertoire brengen, van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek waaronder de composities van eigen dirigent. Vocaliber is een kamerkoor voor gevorderde zangers. Er wordt verwacht dat thuis de noten worden ingestudeerd zodat er tijdens de repetities muziek gemaakt kan worden. Het koor wil uitgroeien naar maximaal 20 zangers.