Duo Virtuoso en Alisa van Dijk in concert vanuit de Trinitatiskapel te Dordrecht

Duo Virtuoso en Alisa van Dijk in concert vanuit de Trinitatiskapel te DordrechtUpdate:

Het concert gaat wel door met Alisa van Dijk en Duo Virtuoso maar zonder publiek er zullen hiervan publicaties op Youtube verschijnen.

Oorspronkelijk bericht

Op zaterdagmiddag 28 maart 2020 speelt het smaakmakende duo Virtuoso ( Mark Brandwijk, piano en Reinier Korver, orgel) in de concertserie van Alisa van Dijk. Sinds december 2015 organiseert Alisa van Dijk een maandelijkse concertserie in de Trinitatiskapel te Dordrecht.

Over het concert met Duo Virtuoso

Mark Brandwijk en Renier Korver spelen een afwisselend klassiek programma samen met violiste Alisa van Dijk. Zo passeert onder andere werk van Debussy, Schubert, Guilmant, Bach, Gluck en Kreisler de revue.

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer en de schitterende combinatie piano, orgel en viool maar vooral ook door het fraaie programma en de gezellige ontmoeting van hopelijk velen muziekliefhebbers.

Aanvang en toegang concert met Duo Virtuoso

De aanvang van het concert met Duo Virtuoso is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.
De toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop van het concert voor de onkosten. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.
Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk.

Het adres van de kerk is Vriesestraat 22 te Dordrecht.

Om 20:00 uur is er in de Trinitatiskapel ook een avondconcert met m.m.v. Christelijk Jongerenkoor Glory o.l.v. Mark Brandwijk tevens piano, Reinier Korver, orgel, Alisa van Dijk, viool en C. Bregman, declamatie.

Van harte welkom!

Over Alisa van Dijk

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.