Genemuiden houdt muzikaal kinderfeest

Cantilena muzikaal kinderfeest genemuidenGenemuiden – In de grote kerk wordt een muzikaal kinderfeest georganiseerd op zaterdag 20 mei 2017.   Hieraan werkt het Reformatorisch kinderkoor Cantilena onder leiding van Cor Ploeg mee. Daarnaast wordt medewerking verleend door de familie Ploeg op orgel, piano, viool en cello. Ook wordt medewerking verleend door leerlingen van Cor Ploeg op orgel en piano.

De aanvang van dit concert is 19:30 uur. De deuren van de kerk zijn geopend om 19:00 uur. Er wordt een appelwoord gehouden door Ds. D.M. Vinogradsky uit Oekraïne. De toegangsprijs voor volwassenen is €5,00 en voor kinderen. Tijdens de zangavond wordt er een collecte gehouden voor stichting help  Zhitomir.

Kinderkoor Cantilena

Het kinderkoor heeft sinds oprichting onder leiding van Johan van Arnhem gestaan. De laatste jaren heeft het koor tussen de 50 en 75 leden. Door de opvallende grootte en kwaliteit wordt het kinderkoor regelmatig gevraagd om mee te werken aan concerten. In mei 2014 heeft Johan van Arnhem na 10 jaar afscheid genomen als dirigent van het kinderkoor.

Harrie Stijf was de nieuwe dirigent die bereid was om de uitdaging aan te gaan dit kinderkoor te gaan dirigeren. Na twee jaar heeft Harry Stijf besloten  te stoppen met het dirigeren van het kinderkoor.  Het kinderkoor staat vanaf september 2016 onder leiding van Cor Ploeg uit Genemuiden.

Over de dirigent Cor Ploeg

Cor Ploeg ontving zijn orgellessen van Jan Zwanepol en Harry Hamer. Vervolgens studeerde hoofdvak Orgel aan het Conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy en Harm Jansen. Daarnaast studeerde hij de bijvakken Piano, Koordirectie, Gregoriaans en Kerkmuziek. Als dirigent is hij verbonden aan een vijftal koren. Cor Ploeg is naast het kinderkoor dirigent van: Oosterwolds Gemengd Christelijk Koor, Chr. Gemengd Koor “Looft den Heere”, Chr. Gemengd Koor “De Lofstem” en Gereformeerd Mannenkoor “Adoramus”. Samen met zijn vrouw, Katja Vinogradskaya, heeft hij een uitgebreide lespraktijk in Genemuiden en Staphorst. daarnaast schrijft Cor muziek voor koor en klein orkest.
Voor meer informatie: www.corploeg.nl