Dordrecht Presentatieconcert HJK8

Dordrecht Presentatieconcert HJK8Op zaterdag 13 mei wordt in de Grote Kerk van Dordrecht het presentatieconcert gehouden van HJK8. Het Hollands Jongerenkoor hoopt dan voor de eerste keer hun nieuwe muziek in dit project ten gehore te brengen.

Medewerkenden

Ook het Hollands Jongerenkoor orkest wat nieuw is sinds vorig jaar zal tijdens deze avond niet ontbreken. Het Hollands jongerenkoor orkest is vorig jaar opgericht en speelt mij bij alle concerten van het Hollands Jongerenkoor. De dirigent van het koor en orkest is Peter Wildeman. Aan deze avond werken de volgende musici mee: Joost van Belzen op het orgel, Mark Brandwijk op de vleugel, Wilhelm Groenendijk op de trompet, Lisa Groothedde op de fluit en Elise Hout en Florian Poepjes als solisten.

Ook meisjeskoor Maria en kinderkoor de kleine Lofstem zingen mee tijdens deze avond. Dit koor staat onder leiding van Marja van Bruchem. De leiding tijdens deze avond wordt verzorgt door: Ds. M. Karels. Het concert wordt georganiseerd door stichting help het doel. De opbrengst van de collecte is bestemd voor de ZGG.

De aanvang van het concert in de Grote kerk van Dordrecht is: 20:00 uur De toegangsprijs is €8,50 voor volwassenen, €2,50 voor kinderen en een gezinskaart voor €25,00. De toegangskaarten zijn te bestellen via: www.peterwildeman.nl

Over het Hollands Jongerenkoor

Het repertoire van het HJK bestaat uit christelijk en klassieke muziek: psalm(8ewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten.
Het fantastische repertoire is origineel, uitdagend en wordt niet door andere koren gezongen.
Inbreng van koorleden is welkom en alle nuttige tips worden meegenomen.
Bovendien: we brengen muziek met een Boodschap!

Het HJK geeft per jaar ongeveer 6 tot 8 concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen. De doelen waar wij dit jaar onze medewerkingen aan verlenen zijn: Help het Doel, Hudson Taylor Stichting  en de JBGG. Tevens biedt het HJK  méér dan dat. We werken weer mee aan het Groot Eindejaarsconcert in de Doelen van Rotterdam.

Tijdens dit concert hoopt het HJK o.a de volgende nummers te zingen: de heilige stad, Sanctus, psalm 140 en nog vele andere mooie liederen