De Fontein te Nijkerk zaterdagmiddag concert

De Fontein te Nijkerk zaterdagmiddag concertOp zaterdagmiddag 12 januari 2019 wordt er in de De Fontein te Nijkerk een zaterdagmiddag concert georganiseerd.

Aanvang en toegang concert De Fontein te Nijkerk

De aanvang van het concert in De Fontein te Nijkerk is 16:00 uur. De toegangsprijs is €8,00 voor volwassenen en de toegang voor kinderen tot en met 14 jaar is gratis.

U bent van harte welkom in De Fontein op de Ds. Kuypersstraat 2 te Nijkerk.

Medewerkenden De Fontein te Nijkerk

Aan het concert in de Fontein te Nijkerk wordt medewerking verleend door Marien Stouten achter het orgel. Jan Peter Teeuw bespeelt de vleugel en Leon Koppelman op de panfluit. Peter Koetsveld bespeelt de Klarinet en Annette Jumelet bespeelt viool.

Over het concert De Fontein te Nijkerk

In de serie Zaterdagmiddagmuziek verzorgt het kwintet Take Five het Zaterdagmiddagconcert in De Fontein op 12 januari. Take Five een combinatie van vijf enthousiaste en creatieve musici en voor  velen synoniem met vrolijke en gezellige muziek. Het ensemble kenmerkt zich door een frisse klank en originele repertoirekeuze.

Het programma bestaat uit klassieke werken, populaire composities en een unieke klarinetsolo.

Deze composities worden als totaal ensemble uitgevoerd, maar ook solo op piano, orgel en klarinet. Een greep uit het programma. Een Polka van Johann Strauss, het bekende Rondo alla Turca van Mozart en You’ll never walk alone van Rodgers.

Een bijzonderheid is een klarinetsolo door Peter Koetsveld als een prelude uit de Cellosuite I van Johan Sebastian Bach uitvoert.

Peter Teeuw en Marien Stouten zullen vierhandig op de vleugel uitvoeren de ‘Mars Rotterdam’ van W. Schootemeijer.

Alle muziek voor Take Five wordt door Jan Peter en Marien zelf gearrangeerd.

Peter Koetsveld (1961) studeerde klarinet aan het conservatorium in Den Haag. Van 1987 tot 1990 was hij eerste klarinettist van het Cape Town Symphony Orchestra in Kaapstad (Zuid-Afrika). Op dit moment is hij dirigent van diverse koren. Daarnaast speelt hij eerste klarinet in het New English Orchestra en is soloklarinettist van het Hineni Symfonieorkest. Peter is lid van het Kurios Klarinetkwartet, dat regelmatig succesvol optreedt.

Leon Koppelman (1986) kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst en de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu. Leon verleent regelmatig zijn medewerking aan concerten met koren en met andere instrumentalisten. Hij bespeelt verschillende panfluiten, waaronder de sopraan-altpanfluit, de tenorpanfluit, de concertpanfluit en de contrabaspanfluit. Samen met Jan Peter maakte hij drie CD’s in de serie ‘Leon in Concert’.

Annette Jumelet (1980) wist op jonge leeftijd al zeker dat ze viool wilde spelen. Ze studeerde viool aan de Zeeuwse muziekschool bij Myra van Groendael, waar ze alle examens Cum Laude heeft behaald. Later volgde nog privéles bij Arjan Kik in Dordrecht. Annette heeft veel ervaring opgedaan in verschillende projectorkesten en solo-uitvoeringen. Ze verleent regelmatig medewerking aan kooruitvoeringen en musicals.

Marien Stouten (1983) is organist van de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. Hij studeerde aan het conservatorium in Gent bij Ignace Michiels. Marien is dirigent van twee gemengde koren en het Thools Mannenkoor Rehoboth en het Zeeuws Projectkoor. Met Jan Peter Teeuw vormt hij een orgelduo. In het dagelijks leven is Marien opnametechnicus voor Animato Music Productions en Voxus Virtual Organs.

Jan Peter Teeuw (1987) is organist in Ridderkerk en studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij geeft regelmatig concerten, zowel als solist als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met bladmuziek. Jan Peter is dirigent van drie koren.

Hij werkte mee aan diverse cd-opnamen, waaronder drie solo-cd’s, opgenomen in Ridderkerk, Leeuwarden en Purmerend. Samen met Marien maakte hij twee cd’s met vierhandige orgelwerken.