Catherijnekerk te Heusden concert met Duo Virtuoso

Catherijnekerk te heusden nieuwjaarsconcert met Duo VirtuosoOp zaterdagavond 26 januari 2019 wordt er een nieuwjaarsconcert gehouden door Duo Viruoso in de Catherijnekerk te Heusden.

Aanvang en toegang Catherijnekerk te Heusden

De aanvang van het concert in de Catherijnekerk te Heusden is om 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00. Kinderen tot 12 jaar betalen €2,50 entree. Consumptie inbegrepen in de prijs.

U bent van harte welkom in de Catherijnekerk op de Burchtstraat 2 in Heusden.

Over het concert in de Chaterijnekerk te Heusden

Het traditioneel nieuwjaarsconcert is een jaarlijks muziekspektakel in de vestingstad Heusden. Duo Virtuoso en gastmusici brengen een afwisselend, spetterend en feestelijk programma van oude en nieuwe muziek rondom een uitdagend thema. In 2019 is het thema: Bruiloft

De trouwdag is een heugelijke dag. Bij veel koppels staat die dag nog vers in het geheugen gegrift. Dat je met je geliefde ‘in het bootje’ stapt, vergeet je niet. Veel bruidsparen kiezen ervoor om deze dag te omlijsten met muziek. Van verstilde romances, tot vurige ballades. Van de wereldberoemde Wedding March tot verstilde pianomuziek als achtergrond van de receptie.

Al die muziek staat centraal tijdens het achtste Traditioneel Nieuwjaarsconcert van Duo Virtuoso in de Grote Kerk in Heusden op 26 januari 2019.

Het bruiloftsfeest wordt gevierd samen met deze gastmusici:

  • Elise Besemer, viool
  • Kalle de Bie, cello
  • Rianne Schoemaker, trompet
  • Ivo van Gennip, trompet
  • Jaap Klootwijk, slagwerk

Over Mark Brandwijk

Mark Brandwijk (1994) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten.

In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In het jaar 2006 begon hij ook met het begeleiden van koren. Behalve orgel speelde hij hierbij ook piano. In het jaar 2007 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours en won deze ook in 2008 en 2009.
Tot medio 2012 was Mark begeleider van het Hollands Kinderkoor “Hadassah” en Kinder- en Meisjeskoor “Blijde Klanken”.

Op dit moment is Mark vaste begeleider bij de volgende koren: Young Ladies Choir “Hadassah”, jongerenkoor “Speranza”, “Het Hollands Jongerenkoor” en “Het Groot Nederlands Jongerenkoor”. Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider bij andere koor- en instrumentale concerten en heeft hij al met veel bekende musici samengewerkt. Ook is hij reeds twee keer op concertreis naar Canada geweest.

Vanaf juni 2010 volgt Mark ook pianoles bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. Vanaf medio 2011 maakt hij deel uit van “The Martin Mans Band”. Mark werkte reeds mee aan tientallen cd-opnames en heeft inmiddels al twee solo-cd’s uitgebracht genaamd “Markant” en “Remarkable”. Samen met Reinier Korver vormt hij het “Duo Virtuoso”. De laatste jaren heeft Mark zich steeds meer toegelegd en bekwaamd in het componeren en arrangeren van muziek.