Feestelijk nieuwjaarsconcert en openingsconcert concertserie Alisa van Dijk 2019

Feestelijk nieuwjaarsconcert in de Trinitatiskapel van Dordrecht met AlisaOp zaterdagmiddag 26 januari 2019 wordt de nieuwe concertserie van Alisa van Dijk in de Trinitatiskapel te Dordrecht geopend door middel van een feestelijk nieuwjaarsconcert.

Over Adriaan Hoek

Deze keer is het muzikale woord aan toporganist Adriaan Hoek in samenspel met violiste Alisa van Dijk.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. In 2018 heeft hij zijn diploma Konzertexam behaald aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg cumlaude. Adriaan won in 2015 vier eerste prijzen en in 2018 drie eerste prijzen op internationale orgelconcoursen.

Hij mag zich The Young ECHO Organist of 2016 en 2018 noemen. Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland.

Over Alisa van Dijk

Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. U hoort Adriaan vanmiddag ook als pianist en Alisa gaat ook zingen.

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.

Aanvang en toegang feestelijk nieuwjaarsconcert

De aanvang van het feestelijk nieuwjaarsconcert is om 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop van het concert voor de onkosten. U hoort deze middag een afwisselend en feestelijk programma. Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje om het nieuwe jaar in te luiden.

Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk.

U bent van harte welkom in de Trinitatiskapel op de Vriesestraat 22 te Dordrecht