Cd Songs from Israël met Arjan Breukhoven

Cd Songs of Israël met Arjan BreukhovenEen bijzondere cd Songs from Israël, opgenomen in de Grote of Martinikerk in Bolsward, met muziek uit en over Israël door de musici Arjan Breukhoven.

Over de cd: “Songs from Israël”

Arjan Breukhoven bespeelt het beroemde Hinsz-orgel, maar ook de grote Yamaha concertvleugel en zijn bijzondere blaasorgel, apart, maar ook zijn de instrumenten tegelijk te beluisteren bespeeld door één en dezelfde musicus!!!

Het bijzondere aan deze cd is de afwisseling die gebruikt wordt van rustige pianomuziek op de concertvleugel in combinatie met orgel en blaasorgel. Op deze instrumenten worden zowel ingetogen stukken als stukken met meer volume gespeeld door Arjan Breukhoven.

Mooie instrumentale compensaties met Songs from Israël kenmerken deze cd. Voor een ieder die van instrumentale cd’s houdt echt een aanrader om eens te beluisteren.

Tracklist van de cd “Songs from Israël”

Ook benieuwd naar de inhoud van deze cd? De volgende nummers kun je op deze cd terug vinden. Er staan niet alleen israëlische nummers op, maar ook liederen die kenmerken zijn voor Israél.

1. Adon Olam
2. Hine ma tov
3. The holy City
4. Walk with me to Jerusalem
5. Jeruzalem Medley
6. Chante de la ville “‘k Ben reizend naar die stad”
7. Avinu Malkeinu
8. Ik zag een nieuwe Hemel
9. Songs from Jerusalem
10. Faith of our fathers
11. Romance over “Osseh Shalom”
12. Thema uit Schindlers List
13. Fantasie over Psalm 122
14. I vow to Thee, my country
15. Jeruzalem
16. Fantasie over “Zie ons wachten aan de stromen”

De prijs van deze cd is: €14,90 exclusief €3,95 verzendkosten.

Bestel deze cd nu

Beluister dit album via Familystream

familystream

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Concerten in Nederland en buitenland

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. In 2020 stonden concerttournees gepland naar Australië, maar ook drie keer Duitsland en ook twee tournees in de USA. Vanwege de corona pandemie zijn al deze tournees geannuleerd. In 2021 staat tournees geplant naar de USA, Oostenrijk en 2x Duitsland. In 2022 zal Arjan onder andere concerten geven in de Australische steden Perth, Albany en Melbourne.

Op 14 juni 2014 werd hem, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs zeer eervol de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille) uitgereikt. In 2007 kreeg Arjan het Draaginsigne in Zilver uitgereikt wegens zijn verdienste voor de Protestantse Kerk in Nederland. Op 22 april 2020 is Arjan zeer eervol benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij werkt als pianist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de Saint Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Arjan bespeelde wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen in Nederland en is dirigent van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

Opnamen

In de corona tijd speelde Arjan een uniek aantal van 100 online orgelconcerten tussen maart en augustus 2020 en presenteerde hij YouTube programma’s zoals “De Noot Uitgang” met daarbij iedere week een verzoeknummer van zijn gasten, maar ook de programma’s “Ojajoh?” en de “Sing Along Song”. Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkte hij mee aan opnamens voor radio- en televisieprogramma’s van de EO, ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt, waaronder een zeer gewaardeerde serie orgelimprovisatie Cd’s en een serie met Cd’s, met o.a. opnames uit het Duitse Wiesbaden, Keulen en Heidelberg en het Finse Turku, waarop Breukhoven het orgel op een geheel eigen en zeer bijzondere wijze laat horen. Ook maakte Arjan een aantal pianosolo-cd’s. De CD Bach & Friends oogst veel lof in de landelijke pers. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.