Cd Share met trompettist Hendrik-Jan Drost en Arjan Breukhoven

Cd Share van Arjan Breukhoven en Hendrik-Jan DrostKoop nu de cd Share van trompettist Henk-Jan Drost en organist Arjan Breukhoven. Een prachtige Cd met bekende en minder bekende werken voor trompet en orgel. Deze cd werd opgenomen in de fantastisch klinkende Augustijnenkerk in Dordrecht.

Tracklist van de cd Share

Op de cd Share van Hendrik-Jan Drost de trompettist en Arjan Breukhoven op het orgel worden de onderstaande nummers ten gehore gebracht. Het is een cd met een mix van christelijke muziek en bekende klassieke werken.

1. In His love – M. Patterson
2. A taste of honey – B. Scott
3. Here I Am, Lord – D.H. Pettit
4. Elegy – G.T. Thalben-Ball
5. Fantasie over Eens als de bazuinen klinken – A. Breukhoven
6. Trumpet Voluntary – J. Stanley / arr. M. Kingston
7. Andante Gammal Fäbodpsalm – O.F. Lindberg
8. Il Silenzio – N. Rosso
9. Arjan Breukhoven Trumpet Tune – G. Macchia
10. Wie maar de goede God laat zorgen – M. den Toom
11. My Tribute (To God be the glory) – A. Crouch / arr. R. Mauldin
12. Einsamer Hirte – J. Last / arr. J.G. Mortimer
13. You raise me up – R. Lovland
14. Cantabile – E. Pasini
15. Trumpet Prelude (from the “The Deum”) – M.A. Charpentier / arr. M. Rondeau
16. Adagio del Concierto de Aranjuez – J. Rodrigo / arr. M. Contreras
17. U zij de glorie – J. Mulder

De prijs van deze cd is: €15,00 per stuk.

in verband met Corona vindt het cd presentatieconcert van deze later plaats. Kijk voor meer informatie hierover naar het volgende artikel: Cd presentatieconcert in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs cd Share

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Concerten in Nederland en buitenland

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. In 2020 stonden concerttournees gepland naar Australië, maar ook drie keer Duitsland en ook twee tournees in de USA. Vanwege de corona pandemie zijn al deze tournees geannuleerd. In 2021 staat tournees geplant naar de USA, Oostenrijk en 2x Duitsland. In 2022 zal Arjan onder andere concerten geven in de Australische steden Perth, Albany en Melbourne.

Op 14 juni 2014 werd hem, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs zeer eervol de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille) uitgereikt. In 2007 kreeg Arjan het Draaginsigne in Zilver uitgereikt wegens zijn verdienste voor de Protestantse Kerk in Nederland. Op 22 april 2020 is Arjan zeer eervol benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij werkt als pianist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de Saint Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Arjan bespeelde wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen in Nederland en is dirigent van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

Opnamen

In de corona tijd speelde Arjan een uniek aantal van 100 online orgelconcerten tussen maart en augustus 2020 en presenteerde hij YouTube programma’s zoals “De Noot Uitgang” met daarbij iedere week een verzoeknummer van zijn gasten, maar ook de programma’s “Ojajoh?” en de “Sing Along Song”. Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkte hij mee aan opnamens voor radio- en televisieprogramma’s van de EO, ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt, waaronder een zeer gewaardeerde serie orgelimprovisatie Cd’s en een serie met Cd’s, met o.a. opnames uit het Duitse Wiesbaden, Keulen en Heidelberg en het Finse Turku, waarop Breukhoven het orgel op een geheel eigen en zeer bijzondere wijze laat horen. Ook maakte Arjan een aantal pianosolo-cd’s. De CD Bach & Friends oogst veel lof in de landelijke pers. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.