Zuiderkerk te Bunschoten met het Hollands Mannen Ensemble

Zuiderkerk te Bunschoten concert met het Hollands Mannen EnsembleOp D.V. zaterdagavond 20 mei 2023 wordt er in de Zuiderkerk te Bunschoten een voorjaarsconcert gehouden met het Hollands Mannen Ensemble.

Aanvang en toegang concert Zuiderkerk te Bunschoten

De aanvang van het concert in de Zuiderkerk te Bunschoten is 19:00 uur. De toegangsprijs is € 12,50 per volwassene. Voor kinderen tot en met 14 jaar is er gratis toegang. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen via: www.hollandsmannenensemble.nl.

U bent van harte welkom om dit concert in de Zuiderkerk op de Kostverloren 2 te Bunschoten -Spakenburg bij te wonen.

Medewerkenden concert Zuiderkerk te Bunschoten

Tijdens het concert in de Zuiderkerk te Bunschoten wordt er medewerking verleend door het Hollands Mannenensemble onder leiding van Joost van Belzen. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Vocaal Ensemble Common Ladies onder leiding van Herma van de Kotelet. Het orgel wordt bespeelt door de organist Peter Wildeman.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Koren

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor en de koren van Deo Juvante uit Kesteren.

Muzikaal Duo 4 handen

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.