Nieuwe kerk te Middelburg Groot Zeeuws Concert

Nieuwe kerk te Middelburg Groot Zeeuws ConcertOp D.V. zaterdagavond 10 juni 2023 wordt er een Groot Zeeuws concert gehouden in de nieuwe kerk te Middelburg.

Aanvang en toegang concert Nieuwe kerk te Middelburg

De aanvang van het Groot Zeeuws Concert in de Nieuwe kerk te Middelburg is 19:30 uur. De kerk is open vanaf 19:00 uur. De toegangsprijs is €10,00 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegangsprijs € 2,50. Een gezinskaart voor een gezin met 2 volwassene en kinderen tot en met 18 jaar kost € 30,00. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen en reserveren via: www.peterwildeman.nl

Tijdens het concert zal er een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de JBGG (Jeugdbond Gereformeerde Gemeente).

Jong en oud is van harte welkom om dit concert bij te wonen in de Nieuwe kerk op de Groenmarkt 1 te Middelburg.

Medewerkenden concert Nieuwe kerk te Middelburg

Tijdens het Groot Zeeuws concert in de Nieuwe kerk te Middelburg wordt er medewerking verleend door Het Walchers Jongerenkoor en Amazing Grace Choir onder leiding van Peter Wildeman. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Het Walchers Mannenkoor onder leiding van Jan Wisse. De begeleider van het mannenkoor op het orgel is Jan de Visser. Lise de Munck bespeelt de dwarsfluit en Joost van Belzen bespeelt het orgel. De algehele leiding is in handen van Dominee M. Karens.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.