Zangavond thema storm met het HME in Hardinxveld Giessendam

Zangavond thema storm met het HME in Hardinxveld GiessendamOp D.V. zaterdagavond 25 november 2023 wordt er een zangavond thema storm met het Hollands Mannenensemble gehouden in de Hersteld Hervormde Gemeente van Hardinxveld-Giessendam.

Aanvang en toegang zangavond thema storm

De aanvang van de zangavond thema storm is 19:00 uur. De kerk gaat open vanaf 18:30 uur en de toegang is gratis.

Jong en oud is van harte welkom tijdens de zangavond met thema storm in de Hersteld Hervormde Gemeente op de Nassaustraat 4 te Hardinxveld Giessendam.

Medewerkenden zangavond thema storm

Tijdens deze zangavond met thema storm wordt medewerking verleend door het Hollands Mannenensemble onder leiding van Joost van Belzen. Het orgel wordt bespeelt door de organist Arie van der Vlist en de piano door Joost van Belzen.

Over Joost van Belzen

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.