Kerstconcert Zwijndrecht in de Oude kerk met Jongerenkoor Loïs

Kerstconcert Zwijndrecht in de Grote kerk met Jongerenkoor LoisOp D.V. dinsdagavond 26 december 2023 wordt er Kerstconcert Zwijndrecht gehouden in de Oude kerk met jongerenkoor Loïs.

Aanvang en toegang Kerstconcert Zwijndrecht

De aanvang van het kerstconcert Zwijndrecht is 19:30 uur. De toegangsprijs is € 10,00 per volwassene en € 5,00 per kind. Een gezinskaart voor ouders en kinderen kost € 30,00. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen via: www.peterwildeman.nl. Deze avond wordt gehouden ten bate van de JBGG (Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten)

Jong en oud is van harte welkom op dit kerstconcert in de Oude kerk op de Kerkstraat 49 te Zwijndrecht.

Medewerkenden kerstconcert Zwijndrecht

Tijdens het kerstconcert Zwijndrecht wordt medewerking verleend door Jongerenkoor Loïs onder leiding van Peter Wildeman. Joost van Belzen bespeelt het orgel en de piano. Tenira Sturm is de soliste.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.