Oude kerk te Ede psalmzangavond en samenzang

Oude kerk te Ede psalmzang met samenzangOp d.v. zaterdag 7 maart 2020 wordt er in de Oude kerk te Ede een psalmzangavond en samenzangavond gehouden met Psalmzangkoor Cresendo.

Aanvang en toegang concert Oude kerk te Ede

De aanvang van het concert in de Oude kerk te Ede is 19:30 uur. De toegang tot dit concert is gratis.

U bent van harte welkom in de Oude kerk op de Grotestraat 58 te Ede.

Medewerkenden concert Oude kerk te Ede

Aan dit concert in de Oude kerk te Ede wordt medewerking verleend door Psalmzangkoor Crescendo Ede onder leiding van Johan van Sligtenhorst. De organist is Gerco van Ingen. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Psalmzangkoor Jong-Crescendo onder leiding van Linda Dijkhuizen. De organist is Ton Burgering. De cello wordt bespeelt door Vera de Knol. Mariska van de Munt bespeelt de panfluit. Partrick van Haaften is bariton als solist. En de meditatie wordt verzorgt door dominee A. Vlietstra.

Dit is een jaarlijkse Psalmzangavond met samenzang, de beide koren zingen afzonderlijk maar ook samen psalmen. Dominee A. Vlietstra hoopt de meditatie te verzorgen met als thema Zelfs in de nacht. Psalmzangkoor Crescendo uit Ede hoopt op  D.V 10 oktober haar 40 jarig jubileum te gedenken.

Over Ton Burgering

Ton Burgering is geboren in 1973 in Barneveld. In zijn 7e levensjaar kreeg Ton zijn eerste pianolessen. Daarna volgde hij orgellessen bij onder andere Herman van Vliet. Sinds 1996 is hij als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk van Barneveld. Naast organist wilde Ton ook graag zijn pianospel verder ontwikkelen, Hij studeerde daarom door bij Herman Riphagen, een pianist die nog steeds zijn persoonlijke coach is.

Als organist, pianist en dirigent begeleidt en dirigeert hij diverse koren. Daarnaast is hij als repetitor verbonden aan een aantal (kinder-) koren. Verder wordt hij veelvuldig gevraagd als organist/pianist om mee te werken aan diverse concerten en cd-opnames.

Van 1990 – 2006 was Ton werkzaam bij Verhoog Muziek – Nijkerk als pianotechnicus en -stemmer. Hij volgde hiervoor een driejarige opleiding aan de pianovakschool in Amsterdam. Als pianostemmer heeft hij onder meer gewerkt voor Enrico Pace, Igor Roma, Jan Vayne, Louis van Dijk en Eliane Rodrigues.

Op 1 mei 2006 is Ton Burgering gestart met zijn eigen bedrijf: Burgering Muziek. Naast organist, pianist en dirigent is Ton actief in het onderhoud en stemmen van piano’s en vleugels en de verhuur van deze instrumenten. Voor piano- of vleugelverhuur of het boeken van Ton voor uw concert, cd-opname of piano stemming kunt u direct contact met hem opnemen.