Plantagekerk te Zwolle mannenzangavond

Plantagekerk te Zwolle mannenzangavondUpdate:

Met de maatregel van de rijksoverheid om bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers af te gelasten, is er zaterdag 14 maart 2020 géén 2e Zwolse mannenzangavond.

We onderzoeken of de 2e Zwolse mannenzangavond op een andere datum in 2020 plaats kan vinden.

Oorspronkelijk bericht

Op d.v. 14 maart 2020 wordt er in de Plantagekerk te Zwolle 2e Zwolse mannenzangavond gehouden.

Aanvang en toegang Plantagekerk te Zwolle

De aanvang van de 2e Zwolse mannenzangavond in de Plantagekerk te Zwolle is 20:00 uur. De kerk is vanaf 19:15 uur open. De toegang is gratis. Na afloop is de bar geopend voor een hapje en drankje. Het is alleen mogelijk om contact te betalen.

U bent van harte welkom in de Plantagekerk op de Ter Pelkwijkstraat 17 te Zwolle.

Het orgel wordt bespeelt door de organist Harm Hoeve. De piano en de begeleiding wordt geregeld door Martin van Heerde.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle.

Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor.

Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht.

Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent.