Orgelmakerij Noorlander te Lunteren met Minne Veldman

Orgelmakerij Noorlander te Lunteren met Minne VeldmanOp zaterdag 3 november 2018 worden er verschillende orgelpresentaties gehouden bij orgelmakerij Noorlander te Lunteren met organist Minne Veldman.

Aanvang en toegang orgelmakerij Noorlander

U bent van harte welkom om naar het orgelspel van de organist Minne Veldman te luisteren in Orgelmakerij Noorlander te Lunteren om 11:00 en 13:30 uur. De toegang is gratis.

U bent van harte welkom bij orgelmakerij Noorlander op de Kattenbroekerweg 10 in Lunteren.

Over Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar behoort hij tot de meestgevraagde concertorganisten van Nederland. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel.

Op 14-jarige leeftijd begeleidde Minne in Hasselt voor het eerst een kerkdienst en twee jaar later gaf hij in Zwolle zijn eerste orgelconcert. Als vaste organist was hij van 1995-1997 verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Hasselt. Sinds 1998 is hij organist van de Rehobothkerk te Urk. In 1997 en 1998 won hij de eerste prijs op het Flevolands Orgelconcours.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (23 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen)

Verder is Minne werkzaam als componist/arrangeur en uitgever van eigen bladmuziek voor orgel en voor koren. Zo verschenen voor orgel onder meer 23 bundels met ‘Koraalbewerkingen’, 3 delen met ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’, 2 bundels met orgeltranscripties van klassieke muziek en een Oud-Hollandse Rapsodie met als titel “Oranje Boven!”. Diverse werken uit deze bundels heeft hij ook opgenomen op zijn verschillende orgel- en samenzang-CD’s. Meerdere bundels zijn ook in klavarskribo uitgegeven. De koormuziek van Minne Veldman wordt geëxploiteerd (en deels uitgegeven) door Koormuziek.NL.

In 2019 hoopt Minne Veldman zijn 25-jarig jubileum als organist te vieren met een jubileumtour door Nederland en een orgeltrip naar Parijs.