Dorpskerk Ouderkerk aan de IJssel met Cees van der Slik

Dorpskerk Ouderkerk aan de IJssel met Cees van der Slik orgelOp zaterdag 3 november 2018 wordt er een concert gehouden in de Dorpskerk van Ouderkerk aan de IJssel met Cees van der Slik.

Aanvang en toegang dorpskerk

Het concert in de dorpskerk van Ouderkerk aan de IJssel begint om 20:00 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten. Cees van der Slik is de organist van de dorpskerk in Capelle aan de IJssel.

U bent van harte welkom in de Dorpskerk op de Kalverstraat 1 in Ouderkerk aan de IJssel.

Over het concert in de dorpskerk

Cees van der Slik zal tijdens dit concert het historische Kam-orgel (1854) van de Dorpskerk in Ouderkerk aan den IJssel bespelen.

Op het programma staan werken van Georg Böhm (Variaties over “Freu dich sehr, o meine Seele”), Felix Mendelssohn-Bartholdy (Andante met variaties), Alexandre Guilmant (Koraal en Fuga uit Sonate 5), Paul Chr. van Westering (Variaties op een Bach-thema) en Jan Bonefaas (Symfonische Fantasie over Psalm 24). Ook zal er geïmproviseerd worden.

Na afloop van het concert kan er een kijkje op de orgelgalerij genomen worden en kan de kerk bezichtigd worden.

Over Cees van der Slik

Cees van der Slik werd in 1967 te Rotterdam geboren. Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij orgellessen en begeleidde op 13-jarige leeftijd voor het eerst een kerkdienst in de Oude Kerk te Voorthuizen.

In 1981 bekwaamde hij zich verder bij Jan J. van den Berg in de Nieuwe Kerk te Delft. Hij was een tijdlang organist van de Sionskerk en Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel.

Cees studeerde aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag. Hij behaalde in 1990/1991 zijn diploma’s voor de hoofdvakken koordirectie en orgel . Verder studeerde hij improvisatie bij Jan Bonefaas (Gorinchem) en interpretatie bij Jos van der Kooy (Amsterdam/Haarlem) en Herman van Vliet (Amersfoort). Als dirigent van een aantal gemengde koren en een kamerkoor geeft hij regelmatig uitvoeringen en maakt hij opnames voor CD en radio-uitzendingen. Daarnaast wordt Cees gevraagd als organist bij concerten, koorbegeleiding en trouw- en rouwdiensten. Tot 2007 was hij als docent verbonden aan de Capelse Muziekschool; nu heeft hij privé een orgel- en pianolespraktijk.