Mannenzang Katwijk heeft een schitterende livestream georganiseerd

Mannenzang Katwijk heeft een schitterende livestream georganiseerdMannenzang Katwijk zet zich al jaren in om mannenzang evenementen te organiseren in de Nieuwe kerk van Katwijk aan Zee. Helaas konden eerder geplande edities door het coronavirus en de beperkende maatregelen niet plaats vinden.

Waardoor er afgelopen april 2021 opnieuw geen circa 1800 tot 2000 in de nieuwe kerk van Katwijk aan Zee konden samenkomen.

Om toch nog wat samenzang te kunnen realiseren bedachten de organist Marco den Toom en de dirigent en voorzitter Bert Noteboom dit jaar wat anders.

Zingen vanuit de woonkamer met mannenzang Katwijk

Marco den Toom speelde vooraf de orgelpartij in van Lichtstad met uw Paar’len poorten. Er werd het verzoek gedaan of je met deze orgelpartij mee zou kunnen zingen en hier een opname van kunnen maken en naar de mannenzang in Katwijk zou kunnen zenden. Ruim 500 mannen gaven hieraan gehoor. En na 2,5 dag monteren ontstond zo de opname van het lied Lichtstad met uw Paar’len poorten.

Over de alternatieve avond van Mannenzang Katwijk

Om verder een avondprogramma rond te krijgen begon de Stichting mannenzang Katwijk met een alternatieve invulling van de avond. Marco den Toom zorgde voor een inleidend en uitleidend orgelspel. Verder selecteerde mannenzang Katwijk uit alle inzendingen van Lichtstad met uw Paar’len poorten tien mannen die onder de huidige omstandigheden aanwezig konden zijn in de Nieuwe kerk van Katwijk. Samen met een indrukwekkend gesprek met Dominee Glashouwer en één van de Katwijkse ondernemers werd het een mooie, afwisselende en indrukwekkende avond.

Waarbij schitterende liederen en psalmen afwisselend te horen waren met tussendoor een gesprek met Dominee Glashouwer. Deze opname is echt de moeite waard om te bekijken en te beluisteren. Naast de Nieuwe kerk in Katwijk aan zee worden ook gedeelten uit Katwijk getoond waaronder een opening van Bert Noteboom vanaf het strand.

Luister naar mannenzang Katwijk

Heeft u dit schitterende online evenement gemist? En wilt u ook graag deze avond beluisteren? Beluister dan de indrukwekkende Youtube video hieronder.

We hopen dat de volgende mannenzangavond die gepland staat voor november 2021 wel gewoon doorgang kan vinden. Wanneer er meer informatie hierover bekend is, dan zullen wij u hierover informeren. Houdt daarom onze website in de gaten.