Cd Heart for my harp

Cd Heart for my harpMarilyne van der Maas (winnares van het Jong Interclassic Concours 2020) maakte een eigen cd als hoofdprijs met de titel: Heart for my Harp. Het is muziek die het hart raken. Een mix van klassieke en geestelijke liederen. Bij een paar liederen speelt Peter Wildeman mee op het kerkorgel. Een instrumentale aanrader!

Over Marilyne van der Maas

Marilyne van der Maas is geboren op 23 december 2002. Op zevenjarige leeftijd kreeg ze haar eerste harplessen bij Dorine van Dijk. Aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg behaalde ze haar D-diploma. Sinds 2019 geeft ze ook zelf harples. In 2020 ontving Marilyne de eerste prijs bij het Jong Interclassic Concours.

Marilyne bespeelt een klassiek keltische harp. Met de volle en ronde klank van haar harp weet ze een afwisselend repertoire ten gehore te brengen.

Tracklist van de cd Heart for my harp

Op de cd Heart for my harp speelt Marilyne van der Maas de volgende nummers.

1.Fate – Meg Robinson
2. The Nightingale – Deborah Henson-Conant
3. Sonatine – François-Joseph Naderman
4. Psalm 48 – Lennert Knops
5. Just Passing By – Anne Vanschothorst
6. A Bird Came Flying – Anne Vanschothorst
7. Havah Nagila Havah – Regina Ederveen
8. Jerushalayim Shel Zahav – arr. Regina Ederveen
9. Oseh Shalom Bim’romav – Regina Ederveen
10. Psalm 87 – Peter Wildeman
11. Eliana – Meg Robinson
12. The Ballet Interlude I – Meg Robinson
13. The Ballet Interlude III – Meg Robinson
14. Psalm 65 – Peter Wildeman/Regina Ederveen
15. Into The Dark – Janne-Minke Nijp
16. Deuxième Sonate – Benoit Pollet

De prijs van deze cd is €15,00 per stuk.

Bestel deze cd nu

Over de organist Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Opleiding

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Organist en dirigent

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor.koren Deo Juvante uit Kesteren.

Muzikaal duo en uitgever

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.

Kerkorganist en concerten

Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als Belgie, Frankijk, Duitsland, Tsjechie, maar ook landen als Israël en Groot Britannie. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is inmiddels platina. Dankzij de digitalisering zijn al Peters Cd-albums digitaal te beluisteren via Familystream.