Lichtbron te Lelystad paasconcert mannenkoor Lelystad.

Lichtbron te Lelystad paasconcert mannenkoor LelystadOp zaterdag 20 april 2019 geeft het Chr. Mannenkoor Lelystad onder leiding van dirigent Bert Moll het jaarlijkse Paasconcert in de Lichtbron te Lelystad.

Aanvang en toegang concert Lichtbron te Lelystad

De aanvang van het concert in de Lichtbron te Lelystad is 19:30 uur. De kerkzaal is vanaf 19.00 uur geopend. De toegangsprijs voor dit concert is €10,00 per persoon.

U bent van harte welkom in de Lichtbron op de Pauwenburg 170 in Lelystad.

Over het concert in de Lichtbron te Lelystad

Medewerkenden aan het concert in de Lichtbron te Lelystad zijn een strijkensemble uit het Nationaal Strijkorkest met Barbara Kurmann als concertmeester en Johan Bredewout op de piano.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het Passie-Paasoratorium niet uitgevoerd, maar bieden wij u een gevarieerd programma van bekende en geliefde liederen voor de passie- en paastijd. Ook is er ruimte voor samenzang.

Over Johan Bredewout

ohan Bredewout (1959) kon zich als kleine jongen al niets anders voorstellen dan een toekomst met muziek. Na de middelbare school ging hij dan ook naar het conservatorium in Zwolle. In 1983 behaalde hij het diploma voor piano. In 1984 rondde hij zijn studie orgel af met het diploma ‘Uitvoerend Musicus’ (Cum Laude) met een onderscheiding voor artistieke eigenschappen.

Johan Bredewout wordt veel gevraagd als solist en begeleider en hij verleent medewerking aan concerten en cd-opnames.

Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv programma’s zoals het bekende tv programma ‘Nederland zingt’ van de Evangelische Omroep.
Daarnaast is hij de vaste organist van de St Nicolaaskerk te Vollenhove.

Johan Bredewout is dirigent van verschillende koren. Met deze koren geeft hij regelmatig concerten.

Naast zijn uitvoerend werk houdt Johan zich ook bezig met het componeren en arrangeren van koormuziek.

Over de cantate “Dank U voor het leven”

De cantate “Dank U voor het leven” is het nieuwste product van de samenwerking tussen de componist/dirigent Johan Bredewout en tekstschrijver Hans de Ruiter

Een samenwerking die begon in 1999 met een serie psalmbewerkingen onder de titel “Ononderbroken” gevolgd door een zevental oratoria:  “Een nieuw begin” , “Schepping”, “Ruth”, Van Liefde ongekend”, “Het Nieuw Jeruzalem”, “Exodus en “Esther”(voor kinderen). Er verschenen ook een aantal bewerkingen van Engelse hymnes, waarbij Hans de Ruiter de vertaling verzorgde en Johan Bredewout de muziekbewerkingen. Intussen zag ook een tweede serie psalmbewerkingen van hun hand het licht. Twintig jaren van vruchtbare samenwerking: Alle reden tot dankbaarheid waaraan de cantate ”Dank u voor het leven’ uitdrukking wil geven. De eerste uitvoering daarvan zal D.V. op 23 maart 2019 plaats vinden in Vollenhove door het Chr. Gemengd koor De Zeeklank onder leiding van Johan Bredewout