Schuilplaats te Urk passie en paasconcert

Schuilplaats te Urk passie en paasconcertOp zaterdagavond 20 april 2019 wordt er een passie en paasconcert gehouden in de Schuilplaats te Urk.

Aanvang en toegang concert Schuilplaats te Urk

De aanvang van het concert in de Schuilplaats te Urk is  20:00 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

U bent van harte welkom in Christelijke gereformeerde kerk de Schuilplaats op de Almerelaan 22 op Urk.

Medewerkenden concert Schuilplaats te Urk

Aan het concert in de Schuilplaats te Urk wordt medewerking verleend door Jong Gemengd koor Immanuel onder leiding van Harm Hoeve. Minne Veldman bespeelt het orgel. Jorrit Woudt bespeelt de vleugel. Corrie Wielink bespeelt de viool en Csaba Erdos bespeelt de cello. Maurice van Dijk bespeelt de trompet.

Over Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle.

Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest, de YouTube-Orgeldag, Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove.