Koorconcert in de Nieuwe kerk te Middelburg

Koorconcert in de Nieuwe kerk te MiddelburgOp D.V. zaterdagavond 29 juni 2024 wordt er een koorconcert in de Nieuwe kerk te Middelburg gehouden.

Aanvang en toegang koorconcert in de Nieuwe kerk te Middelburg

De aanvang van het koorconcert in de Nieuwe kerk te Middelburg is 19:00 uur en de kerk gaat om 18:30 uue open. De toegangsprijs is € 10,00 voor een volwassene en kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,00 voor een toegangskaart. Een gezinskaart voor ouders en kinderen tot en met 18 jaar kost €30,00. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen via: www.peterwildeman.nl/concerten.

Jong en oud is van harte welkom om dit koorconcert bij te wonen in de Nieuwe kerk op de Groenmarkt 1 te Middelburg

Medewerkenden koorconcert in de Nieuwe kerk te Middelburg

Tijdens het koorconcert in de Nieuwe kerk te Middelburg wordt medewerking verleend door het Groot Zeeuws Jongerenkoor onder leiding van Peter Wildeman. Martin Weststrate bespeelt dan het orgel. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Mannenkoor Elim onder leiding van Joost van Belzen met organist Cees van der Hart. Ook wordt er nog medewerking verleend door een samengesteld kinderkoor onder leiding van Peter Wildeman met organist Martin Weststrate. De vleugel wordt bespeelt door Geralyn Hogerland en Lise de Munck bespeelt de dwarsfluit. De algehele leiding is in handen van Dominee M. Karens.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.