Koorzangavond voor Israel in Middelharnis

Koorzangavond voor Israel in MiddelharnisOp D.V. zaterdagavond 22 juni 2024 wordt er een koorzangavond voor Israel gehouden in de Hervormde kerk te Middelharnis.

Aanvang en toegang koorzangavond voor Israel

De aanvang van de koorzangavond voor Israel is 19:30 uur. De toegangsprijs is € 10,00 voor een volwassene en kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,00 voor een toegangskaart. Een gezinskaart voor ouders en kinderen tot en met 18 jaar kost €30,00. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen via: www.peterwildeman.nl/concerten.

De opbrengst van deze zangavond is bestemd voor deputaatschap Israel.

Jong en oud is van harte welkom tijdens de koorzangavond voor Israel in de Hervormde kerk op de Ring 15 te Middelharnis.

Medewerkenden koorzangavond voor Israel

Tijdens de koorzangavond voor Israel wordt medewerking verleend door Jongerenkoor Loïs onder leiding van Peter Wildeman. Daarnaast wordt er medewerking verleend door het Dirkslands Mannenkoor en Christelijk Ouddorps Mannenkoor onder leiding van Dinant Struik. De organisten zijn Rob den Hertog en Stephan Folmer. De pianist is Joost van Belzen en de soliste Tenira Sturm.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.