Jeugdkoor Sjaloom geeft kerstconcert in de Grote kerk te Tholen

Jeugdkoor Sjaloom geeft kerstconcert in de Grote kerk te TholenOp D.V. vrijdagavond 22 december 2023 wordt er een kerstconcert gehouden door Jeugdkoor Sjaloom in de Grote kerk te Tholen.

Aanvang en toegang kerstconcert Jeugdkoor Sjaloom

De aanvang van het kerstconcert met Jeugdkoor Sjaloom is 19:30 uur. De toegangsprijs is € 10,00 per volwassene. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,00 per kaart. Daarnaast is er een gezinskaart bestemd voor ouders en kinderen tot 18 jaar voor slechts €30,00. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop reserveren via: www.peterwildeman.nl. Het kerstconcert wordt gehouden ten bate van de JBGG (Jeugdbond Gereformeerde Gemeente).

Jong en oud is van harte welkom om dit kerstconcert in de Grote kerk op het Kerkplein 1 te Tholen.

Medewerkenden kerstconcert Jeugkoor Sjaloom

Tijdens het kerstconcert wordt medewerking verleend door Jeugdkoor Sjaloom onder leiding van Lydia van Lit. Bart Burger bespeelt het orgel. Daarnaast zal er medewerking verleend worden door het Groot Zeeuws Jongerenkoor onder leiding van Peter Wildeman. Martin Weststrate bespeelt dan het orgel en Annelinde de Voogd & Anne-Grootjans Deurloo bespelen de fluit. Ten slotte verleent ook het Thools Mannenensemble onder leiding van Koor van der Slikke haar medewerking.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Dirigent

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Begeleider en muzikaal duo

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor en de koren van Deo Juvante uit Kesteren.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.