Hollandse koraalkunst in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs

Hollandse koraalkunst in de Dorpskerk van Berkel en RodenrijsOp D.V. zaterdag 24 juni 2023 zal Arjan Breukhoven het orgel van de Dorpskerk in Berkel en Rodenrijs weer laten klinken tijdens het concert met als thema “Hollandse Koraalkunst”. Dit is het tweede concert in de jubilerende concertserie in de Dorpskerk.

Over Concert Hollandse Koraalkunst

Een belangrijk bestanddeel van de Nederlandse kerkdiensten is het samen zingen. Door de eeuwen heen zijn vele liederen, koralen, gecomponeerd en gespeeld. Veelal improviserend begeleidt, maar ook menigmaal hebben Nederlandse componisten hun, al dan niet geïmproviseerde, arrangementen over deze liederen, op papier gezet. Ze lieten zich inspireren door de melodieën en de teksten. De Hollandse Koraalkunst bestaat dus uit vele composities waaruit Arjan Breukhoven voor zijn concert kan kiezen.

Cd’s Hollandse Koraalkunst

Zelf speelde hij ook meerdere cd’s vol met eigen composities van dit soort liederen waarvan hij enkele zal laten horen, maar ook namen als Feike Asma, Piet van Egmond, Klaas Jan Mulder, Jan Zwart zullen de revue passeren en bewerkingen van spelers van nu. Muzikale pareltjes zullen klinken, maar ook virtuoze stukken waarbij de vele snelle noten door de kerk zullen vliegen.

De basis van de Hollandse Koraalkunst ligt dus bij de veelheid aan liederen die ooit geschreven zijn. Enkele van de mooiste liederen zullen ook met elkaar worden gezongen. Het zal dus een bijzondere muziekavond worden in de Berkelse Dorpskerk.

Aanvang en toegang concert Hollandse Koraalkunst

Het concert Hollandse Koraalkunst in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs begint om 20.00 uur, de deuren staan open om 19.15 uur. de toegangsprijs is €10,00 per persoon. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur van de kerk, maar ook nu al te bestellen via https://www.arjanbreukhoven.nl/agenda

Tijdens dit concert zal de organist Arjan Breukhoven het orgel bespelen met koraalkunst en ook tijdens de samenzang.

U bent van harte welkom om dit concert bij te wonen in de Dorpskerk op de Kerksingel 1 te Berkel en Rodenrijs.