Hervormde kerk in Yerseke instrumentaal concert

Hervormde kerk in Yerseke muzikaal concertOp zaterdag 1 juni 2019 wordt er een instrumentaal concert gehouden in de Hervormde kerk in Yerseke.

Aanvang en toegang Hervormde kerk in Yerseke

De aanvang van het concert in de Hervormde kerk in Yerseke is 19:30 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor MAF Nederland (vliegtuig voor Zuid-Soedan), stichting Dovenzorg, evangelisatiepost Merksem en Emmen. Deze avond wordt georganiseerd door de stichting Zeeland zingt.

U bent van harte welkom in de Hervormde kerk op het Kerkplein 5 in Yerseke.

Medewerkenden Hervormde kerk in Yerseke

Aan het instrumentaal concert in de Hervormde kerk in Yerseke wordt medewerking verleend door Hendrik van der Veen en Hugo van der Meij op piano en orgel. Corrie Wielink op de viool en Maria Knops op de harp. De algehele leiding is in handen van dominee A.J. de Waard.

Over Hugo van der Meij

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje.

Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje. Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was 20 jaar oud, toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen.

Momenteel is Hugo dirigent van 3 mannenkoren, een gemengd koor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten.

Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk, en speelt regelmatig diensten in andere kerken.

Over Hendrik van Veen

Hendrik van Veen werd geboren op 3 maart 1991 te Urk. Op jonge leeftijd bleek zijn muzikale interesse voor met name het orgel.

Op 7-jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen. Hendrik kreeg tijdens zijn eerste jaren achter het orgel steeds meer belangstelling voor de piano.