Grote kerk in Elburg koralenconcert

grote kerk in elburg koralenconcertOp d.v. 1 juni 2019 wordt er in de Grote kerk in Elburg een koralenconcert georganiseerd.

Aanvang en toegang Grote kerk in Elburg

De aanvang van het koralenconcert in de Grote kerk in Elburg is 19:30 uur. De toegangsprijs voor het concert is €6,50 inclusief consumptie.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Zuiderkerkstraat 1 in Elburg.

Medewerkenden Grote kerk in Elburg

Aan het concert in de Grote kerk in Elburg wordt medewerking verleent door CMV Juliana Doornspijk en Christelijk mannenkoor Slavatori uit Nunspeet onder leiding van Siemen Hoekstra en Jorrit Woudt.

Het gaat om koralen en koorzang met het thema songs of praise.

Over Jorrit Woudt

Jorrit Woudt is de vaste dirigent van christelijk mannenkoor Salvatori uit Nunspeet.

Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp.
Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de Gereformeerde kerken (vrijgem.) van Enschede.

Opleiding
Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg).

Koorbegeleider / dirigent
Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Hij was als organist en pianist te zien bij het bekende EO-tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van drie gemengde koren en een mannenkoor en als arrangeur en componist van (voornamelijk koor-) muziek. Daarnaast is hij als vakleerkracht muziek verbonden aan een basisschool.