Groots koorconcert voor Red een kind in de Bovenkerk Kampen

Groots koorconcert voor Red een kind in de Bovenkerk KampenOp D.V. zaterdagavond 23 maart 2024 wordt er een Groots koorconcert voor Red een kind in de Bovenkerk van Kampen gehouden.

Aanvang en toegang Groots koorconcert

De aanvang van het Groots koorconcert is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is € 7,50 per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar € 5,00. U kunt de toegangskaarten bestellen via: www.koopjekaartje.nl/events?id=159

De opbrengst van dit Groots koorconcert is bestemd voor Stiching Red een kind en wordt georganiseerd door Stichting Muziek voor elkaar. Meer informatie over dit koorconcert, doneren en een livestream vindt u op: www.muziekvoorelkaar.nl/kampenredeenkind

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit Groots koorconcert in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 te Kampen.

Medewerkenden Groots koorconcert

Tijdens het Groots koorconcert wordt medewerking verleend door Christelijk Gemengd koor Glorify uit Meppel en Soli Deo Gloria uit Urk. Beide koren staan onder leiding van Jaap Kramer. Erica Vogel bespeelt de dwarsfluit, Hendrik van Veen de piano en Minne Veldman het orgel. Dominee G.J. Baan verzorgt de toelichting.

Over Minne Veldman

Minne Veldman is geboren in 1980 en ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Kerkorganist en dirigent

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek.

Enthousiasme

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest, de YouTube-Orgeldag, Orgelzomer Urk en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove.

In 2019 viert Minne Veldman zijn 25-jarig jubileum als organist met een jubileumtour langs de mooiste en grootste Nederlandse orgels