Groot reformatiekoor zingt in Amersfoort Sint Joriskerk

Welkom op onze nieuwe website met muziek - RefomuziekHet Groot Reformatiekoor zingt in Amersfoort in de Sint Joriskerk op zaterdagavond 28 oktober 2017.

Aanvang en toegang concert Groot Reformatiekoor

De aanvang van het concert met het Groot Reformatiekoor is 19:30 uur. De toegangsprijs is €10,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. Ook is er een gezinskaart verkrijgbaar voor €25,00. Tijdens de zangavond zal er een collecte gehouden worden voor stichting In de rechte staat.

Iedereen is dan van harte welkom in de Sint Joriskerk van Amersfoort.

Medewerkenden

Aan het concert van het reformatiekoor werkt het Ichtus Mannenensemble onder leiding van Martin Zonnenberg mee. Het reformatiekoor staat ook onder leiding van Martin Zonnenberg. Peter Wildeman hoopt het orgel te bespelen en Joost van Belzen de vleugel.

Over het mannenensemble Ichtus.

Het koor staat vanaf de oprichting onder leiding staat van de bekende dirigent en organist Martin Zonnenberg.  Het koor werd officieel opgericht in 1989 onder de naam Christelijk Mannenkoor ‘Sliedrecht’. Bij de oprichting telde het koor zo’n 70 leden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een vereniging van circa 170 leden. Kwam in de beginjaren het overgrote deel van de leden uit Sliedrecht, en de omliggende plaatsen in de Albasserwaard. Het is mede hierdoor dat de koornaam, die in het verleden als een vanzelfsprekendheid is ontstaan, in 1997 werd aangepast.

Activiteiten

Het koor verleent veelvuldig haar medewerking aan radio- en televisieopnamen van de Evangelische Omroep. Ook op tal van cd’s is het koor, alleen of in samenwerking met andere koren, te beluisteren.  Uiteraard wordt op veel plaatsen in de regio en daar buiten opgetreden. Zo’n tien optredens per jaar is een gemiddelde, waarbij de thema’s en het repertoire verschillen van Kerst tot Pasen en van vaderlands tot spirituals.

Sfeer:

Het koor is interkerkelijk en kenmerkt zich door een grote gedrevenheid om met elkaar te zingen. Zo kent men op de repetitieavond geen pauze en wordt 1,5 uur aaneengesloten gerepeteerd. Er is een goede band en een grote saamhorigheid, waardoor het een hechte vereniging is. Nieuwe leden worden met open armen ontvangen om hen deelgenoot te maken van de ontspanning die het zingen met elkaar geeft. Een vrijetijdsbesteding die je herhaaldelijk ‘kippenvel’ bezorgt, wanneer je met meer dan 100 mannen een lied zingt. Stoer, uitbundig of teder, ingetogen, het is een beleving die je niet meer loslaat.

Repetities

Repetitietijd: maandagavond van 20:30 – 22:00 uur in de Grote Kerk van Sliedrecht (Kerkbuurt 131, 3361 BE). U bent van harte welkom en kunt gerust een aantal keren vrijblijvend de repetities meemaken.