Evert van de Veen geeft orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen

Evert van de Veen geeft orgelconcert in de Bovenkerk van KampenOp D.V. woensdagavond 21 juli 2021 geeft Evert van de Veen een orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen.

Aanvang en toegang van het concert met Evert van de Veen

De aanvang van het concert met Evert van de Veen in de Bovenkerk te Kampen is om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs is €12,50 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Tijdens dit concert zal Evert van de Veen op het prachtige Hinsz orgel spelen

U bent van harte welkom om dit concert bij te wonen in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 in Kampen. Ik hoop op uw aanwezigheid bij dit concert. Er mogen maximaal 250 bezoekers worden toegelaten. Ik verheug mij erop om weer concerten voor publiek te mogen spelen.

Cd presentatie met Evert van de Veen

Tijdens dit concert zal Evert van de Veen zijn nieuwe cd presenteren. Het grootste gedeelte van deze nieuwe cd zal hij spelen tijdens het concert in de Bovenkerk.

Deze cd werd onlangs opgenomen op het Hinsz/van Dam orgel in de Martinikerk te Bolsward.
Het thema van deze cd is “Met een knipoog naar”……… Evert nam op deze CD eigen bewerkingen op: 7 psalmbewerkingen en 6 liedbewerkingen op van eigen hand, maar met een knipoog naar componisten zoals Bach, Händel, Mendelssohn, Guilmant, Franck, Dubois, Widor en Grison.

Tijdens het beluisteren van deze bewerkingen zal men de composities herkennen die Evert van de Veen als uitgangspunt nam voor zijn bewerkingen.

Bijzonderheden van de cd

Bijzonder aan deze cd is dat Evert een bewerking over Psalm 116 heeft gecomponeerd ter nagedachtenis aan zijn vader die in januari j.l. is overleden. Een viertal bewerkingen heeft hij opgedragen aan zijn moeder, echtgenote, broer en zus. Al deze bewerkingen zijn ook als bladmuziek in druk verschenen. Zowel de cd als de bladmuziek zijn na afloop van het concert te koop.