Domkerk Utrecht feestelijk paasconcert

domkerk utrecht feestelijk paasconcertOp maandag 2 april 2018 wordt in de Domkerk van Utrecht een feestelijk paasconcert gehouden door Harm Hoeve.

Aanvang en toegang concert Domkerk

De aanvang van het concert in de Domkerk is 20:00 uur. De kerk gaat om 19:30 uur open. De toegang is gratis er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Het wordt een avondvullend programma met literatuur en koraalbewerkingen op het orgel bespeelt door Harm Hoeve.

U bent van harte welkom in de Domkerk op Achter de Dom 1 in Utrecht.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen wat ligt in de gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool ging hij naar het conservatorium in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie.

Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs. In dit radioprogramma speelde Harm Hoeve op het grote Cavaille-Coll orgel werken van Lemmens, Bédard en Gigout.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor.