De Levensbron te Ureterp paasoratorium Lam en Koning

De Levensbron te Ureterp paasoratorium Lam en koningIn de Levensbron te Ureterp wordt er een passie en paasoratorium Lam en Koning gehouden op vrijdagavond 12 april 2019.

Aanvang en toegang paasoratorium De Levensbron te Ureterp

De aanvang van het paasoratorium in de Levensbron te Ureterp is 20:00 uur. De entreeprijs is €17,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hiervoor is de toegang gratis.

U bent van harte welkom in de Levensbron op de De Feart 85 in Ureterp.

Over het paasoratormium in de Levensbron te Ureterp

Een oratorium is een omvangrijk werk voor koor, solisten en orkest dat vaak handelt over een Bijbelverhaal.

In dit geval is het oratorium door Minne Veldman, dirigent van het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor, samengesteld uit bestaande muziek van eigen hand en van andere componisten.

Zo komen er enkele instrumentale fragmenten uit Bachs Matthäus-Passion in voor, waarin bekende liederen zijn verwerkt. De lector, Ben Kruitbosch, vertelt door Bijbellezingen de boodschap van de Heere Jezus Christus als Lam en Koning.

Het oratorium begint met de intocht in Jeruzalem en handelt achtereenvolgens over de instelling van het avondmaal en de geschiedenis van lijden, sterven en opstanding, om uit te komen bij de bruiloft van het Lam en het nieuw Jeruzalem. Op de bijbellezingen wordt afwisselend ingehaakt met koorzang van het Mannenkoor en het Projectkoor, solozang en samenzang met alle aanwezigen, omlijst en begeleid door een klein orkest van professionele musici, bestaande uit violiste Chloë Elsenaar, fluitiste Erica Vogel, hoboïst Rutger Stoel, trompettist Maurice van Dijk en organist en pianist Ronald IJmker. Het geheel staat onder leiding van dirigent Minne Veldman.

Over Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).