Concert voor Prinses Maxima centrum in Sint Joriskerk te Amersfoort

Concert voor Prinses Maxima centrum in Sint Joriskerk te AmersfoortOp D.V. zaterdagavond 8 juni 2024 wordt er een concert voor Prinses Maxima centrum in de Sint-Joriskerk te Amersfoort gehouden met het Urker Mannenkoor Hallelujah.

Aanvang en toegang concert voor Prinses Maxima centrum

De aanvang van het concert voor het Prinses Maxima centrum is 20:00 uur. De toegangsprijs voor een volwassene is € 10,00 per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegangsprijs € 5,00 per kind. Een gezinskaart kost € 15,00 U kunt de toegangskaarten bestellen via: https://www.koopjekaartje.nl/events?id=100.

Voor meer informatie over het concert, een donatie of livestream gaat u naar: www.muziekvoorelkaar.nl/amersfoort240608. De opbrengst van dit concert is bestemd voor het Prinses Maxima centrum. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek voor elkaar.

Jong en oud is van harte welkom tijdens dit concert voor Prinses Maxima centrum in de Sint-Joriskerk op het Hof 1 te Amersfoort.

Medewerkenden concert voor Prinses Maxima centrum

Tijdens het concert voor het Prinses Maxima centrum wordt medewerking verleend door het Urker Mannenkoor onder leiding van Bert Moll. De vleugel wordt bespeelt door Hendrik van Veen en het het orgel wordt bespeelt door Jaap Kramer. Arjan en Edith Post bespelen de trompet.

Over Hendrik van Veen

Hendrik van Veen werd geboren op 3 maart 1991 te Urk.

Op jonge leeftijd bleek zijn muzikale interesse voor met name het orgel. Op 7-jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen bij Klaas Hoekman en Piet Weesies. Ook Jacob Schenk behoorde tot zijn leermeester in opleiding tot organist.

Hendrik kreeg tijdens zijn eerste jaren achter het orgel steeds meer belangstelling voor de piano. Op 12-jarige leeftijd begeleide hij dan ook de plaatselijke muziekvereniging op de piano.

Organist en dirigent

Hij kreeg zijn eerste aanstelling als organist op 15-jarige leeftijd binnen de Christelijk Gereformeerde kerk te Urk. Hendrik was vanaf het jaar 2005 verbonden als organist aan Mannenkoor Eneas uit Urk. In 2011 heeft hij het dirigeerstokje overgenomen en is hij vaste dirigent geworden van dit mannenkoor.

Momenteel is Hendrik vaste begeleider van Mannenkoor Eiland Urk o.l.v. Gerrit Schinkel. Ook is hij regelmatig te horen samen met de Urker Mans Formatie o.l.v. Martin Mans. Verder is Hendrik een veel gevraagd begeleider bij andere bekende- en minder bekende koren.

In de loop der jaren bespeelde hij veel monumentale orgels zoals onder andere: Hasselt, Katwijk, Kampen, Elburg, Bolsward enz. Veelvuldig werkt hij mee aan CD-opnames en verschillende concerten. In 2014 is zijn eerste solo CD verschenen, opgenomen op het prachtige Hinz-orgel.