Augustijnenkerk in Dordrecht niet ritmische psalmzangavond voor Mercy ships

Augustijnenkerk in Dordrecht niet ritmische psalmzangavond voor Mercy shipsOp D.V. vrijdagavond 2 juni 2023 wordt er een niet-ritmische psalmzangavond voor Mercy Ships in de Augustijnenkerk in Dordrecht gehouden door leerlingen van het Gomarus Scholengemeenschap.

Aanvang en toegang psalmzangavond Augustijnenkerk in Dordrecht

De aanvang van de niet ritmische psalmzangavond in de de Augustijnenkerk in Dordrecht is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is € 3,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 1,50. U kunt de toegangskaarten bestellen via: www.psalmzangavondmercyships.nl. Let op: aan de kerk worden geen kaarten verkocht.

Tijdens de avond zal er ook een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor Mercy Ships.

U bent van harte welkom om dit concert ten bate van Mercy Ships in de Augustijnenkerk op de Voorstraat 216 in Dordrecht.

Medewerkenden psalmzangavond Augustijnenkerk in Dordrecht

Tijdens de psalmzangavond ten bate van Mercy Ships in de Augustijnenkerk in Dordrecht wordt medewerking verleend door organist Gert Hoef.

Over organist Gert van Hoef

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten.

Pas op 13-jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en raakte hij enthousiast door het inspirerende spel van zijn opa, die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg. 

In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en  koorbegeleidster in Barneveld. Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Hij drong meteen door naar de finale die gehouden werd tijdens de familiedagen in Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs binnen zijn leeftijds- en muziekcategorie.

Vanaf januari 2010 ging hij orgellessen volgen bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert  kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. 

Kerkorganist

In juni 2010  werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen, waar hij ongeveer 8 jaar de gemeente heeft mogen begeleiden. In augustus 2010 won hij het Feike Asma-concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij daar tweede. Vanaf september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, ter voorbereiding op zijn conservatoriumstudie.

Conservatorium

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert vanaf september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij kreeg zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen bij Katy Satur en Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen.

In de herfst van 2014 heeft Gert zijn eerste cd opgenomen vanuit de Saint-Martin kerk in Dudelange. 

Op 27 juni 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis.

Op 21 juni 2017 deed Gert eindexamen  op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor Oude Muziek’ . De jury was zeer onder de indruk en kende hem  een 8,5 toe (uit 10).  In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie aan het conservatorium afgerond en behaalde hij zijn einddiploma.

Youtube

Al sinds het prille begin van zijn orgelcarrière plaatst Gert video’s van zijn orgelspel op Youtube. Mede daardoor geniet hij grote bekendheid en geeft hij vele concerten in binnen- en buitenland. In de periode 2020-2021 heeft Gert zich voornamelijk gericht op het geven van livestream-concerten  via YouTube.

Over Mercy Ships

Mercy Ships is een organisatie die mensen in Afrika een hoopvolle toekomst biedt. Meer dan 100 vrijwilligers uit verschillende landen (waaronder ook Nederlanders) gaan voor een periode met een van de schepen van Mercy Ships mee. Er zijn zo’n 150 functies aan boord van de twee ziekenhuisschepen: chirurgen, tandartsen, kapiteins, monteurs, enzovoort. De hulp die zij aan onze medemensen bieden, is helemaal gratis.

Om mensen te kunnen helpen is er veel materiaal nodig, onder andere apparatuur en eten. Daarom kan Mercy Ships niet bestaan zonder donateurs.